Un moldovean a rămas fără maşină, după ce poliţiştii de frontieră din România au stabilit că automobilul era căutat în vederea confiscării de autoritățile din Spania. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat autoturismul în cauză încă în 2003 de la un service auto autorizat din Germania și că nu are cunoștință despre situația juridică a autoturismului.

Cazula avut loc pe 14 iulie, în jurul orei 13.30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat Mihail G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 66 de ani, conducând un autoturism marca Ford Windstar, înmatriculat în R.Moldova.

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date că “bun pentru confiscare”, semnalare introdusă de Spania la data de 20 septembrie 2003.

Cu privire la aspectele constatate, Mihail G. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză în luna decembrie 2003, de la un service auto autorizat din Germania, cu suma de 13. 000 euro și că nu are cunoștință despre situația juridică a autoturismului.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.