Connect with us

Externe

Şi-a cumpărat un Ford de la un service auto din Germania, dar nu a putut trece în România. Ce a păţit un moldovean

Un moldovean a rămas fără maşină, după ce poliţiştii de frontieră din România au stabilit că automobilul era căutat în vederea confiscării de autoritățile din Spania. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că a cumpărat autoturismul în cauză încă în 2003 de la un service auto autorizat din Germania și că nu are cunoștință despre situația juridică a autoturismului.

Cazula avut loc pe 14 iulie, în jurul orei 13.30, când la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-a prezentat Mihail G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 66 de ani, conducând un autoturism marca Ford Windstar, înmatriculat în R.Moldova.

La controlul de frontieră, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul în cauză figurează în bazele de date că “bun pentru confiscare”, semnalare introdusă de Spania la data de 20 septembrie 2003.

Cu privire la aspectele constatate, Mihail G. a declarat că a achiziționat autoturismul în cauză în luna decembrie 2003, de la un service auto autorizat din Germania, cu suma de 13. 000 euro și că nu are cunoștință despre situația juridică a autoturismului.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

O familie din Republica Moldova s-a răsturnat cu mașina la câțiva kilometri de Vama Albița

Două surori, de 13 și 21 de ani, din Republica Moldova, au ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, după ce mașina în care se aflau împreună cu părinții s-a răsturnat la câțiva kilometri de Vama Albița. Accidentul a avut drept cauză viteza cu care circula tatăl victimelor pe un carosabil umed, scrie estnews.ro.

Autoturismul, în care se aflau cele patru persoane, s-a răsturnat în rigola betonată de pe marginea drumului E 581, după ce șoferul, un bărbat de 44 de ani, a pierdut controlul asupra direcției mașinii într-o curbă din localitatea Valea Grecului.

,a locul evenimentului, au fost trimise mai multe echipaje de ambulanță, pompieri și poliție, fără însă a fi nevoie de intervenția echipajului de descarcerare.

În urma accidentului, două persoane, de 13 și 21 de ani, au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Municipal Huși pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Silvia Manta.

Polițiștii de la Rutieră au întocmit dosar penal pe numele șoferului moldovean pentru vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

Externe

Studiu: O cantitate mică de alcool îmbunătățește pronunția într-o limbă străină

Consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou studiu publicat în revista Journal of Psychopharmacology.

Cercetătorii au supus unui test 50 de persoane a căror limbă natală este germana și care studiază la Universitatea din Maastricht, în Olanda.

Toți subiecții, care au învățat recent să vorbească, să citească și să scrie în olandeză, au trebuit să vorbească cu un olandez timp de 2 minute, după ce jumătate dintre ei au băut un pahar de apă, iar cealaltă jumătate a consumat o cantitate de alcool în funcție de greutatea lor (echivalentul unei beri pentru un om de aproximativ 70 de kilograme),

Rezultatul a fost că cei care au consumat alcool au fost mai bine cotați de interlocutorii lor olandezi decât colegii lor perfect sobri, mai ales în ceea ce privește pronunția.

O posibilă explicație ar putea fi efectul alcoolului de reducere a anxietății. Dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a testa acest lucru, spun cercetătorii care amintesc că o cantitate mare de alcool afectează în mod negativ discursul.

Întrucât participanții la studiu au știut ce au consumat, este imposibil să se determine dacă este vorba de un efect biologic al consumului de alcool sau dacă este un efect psihologic. “În viitor, cercetarea va trebui să includă un placebo la alcool”, precizează autorii cercetării, care a fost finanțată de Universitatea din Maastricht.

Legătura dintre o bună pronunție într-o limbă străină și consumul moderat de alcool a mai fost studiată și în trecut. Astfel, în 1972, un studiu a constatat că subiecții americani care au băut doze mici de alcool și-au îmbunătățit pronunția unor cuvinte în limba thailandeză.

În același timp, fără nicio surpriză, multe studii au confirmat deja că, cu cât cineva este mai beat, cu atât este mai puțin capabil să vorbească în mod corespunzător inclusiv în limba sa maternă.

Citește mai departe

Externe

Daily Mail: Șapte mii de cetăţeni moldoveni s-au strecurat în Marea Britanie pe uşa din spate, în ultimii doi ani

Șapte mii de cetăţeni moldoveni s-au strecurat în Marea Britanie pe uşa din spate, în ultimii doi ani, profitând de o lacună a legislaţiei europene, scrie Daily Mail.

Se remarcă faptul că cetățenii moldoveni au paşaport românesc şi că Ministerul de Interne nu-i poate opri să intre în ţară şi să muncească, întrucât România este membră a Uniunii Europene.

Moldovenii pot aplica pentru paşapoarte româneşti datorită legăturilor istorice strânse dintre cele două ţări.

Potrivit Daily Mail, jumătate de milion de cetăţeni moldoveni ar fi obţinut, în 2015, paşaport românesc, iar media lunară ar fi acum de 10 mii de paşapoarte româneşti.

“Moldova nu este membră a UE și fostul stat sovietic este considerat țara cea mai săracă din Europa.Salariul mediu lunar este de numai 197 euro”, mai scrie publicaţia.

Cifrele de la Biroul Național de Statistică arată de asemenea că 28.000 de indieni din Goa au intrat în Marea Britanie în ultimii șase ani folosind o altă lacună uimitoare – de data aceasta obținând pașapoarte portugheze.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Social17 minute în urmă

Doi indivizi, reţinuţi, după ce ar fi violat o tânără pe care au cunoscut-o la o terasă din centrul capitalei

Reţinuţi pe urme fierbinţi, după ce ar fi violat o domnişoară.

Externe3 ore în urmă

O familie din Republica Moldova s-a răsturnat cu mașina la câțiva kilometri de Vama Albița

Două surori, de 13 și 21 de ani, din Republica Moldova, au ajuns la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale,...

Externe3 ore în urmă

Studiu: O cantitate mică de alcool îmbunătățește pronunția într-o limbă străină

Consumul unei cantități mici poate îmbunătăți pronunția într-o conversație într-o limbă străină, au arătat cercetători britanici și olandezi într-un nou...

Politică3 ore în urmă

Traian Băsescu la Chişinău: Românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit

Traian Băsescu a declarat pe Facebook că românii nu pot trăi despărţiţi de Prut, după voinţa lui Stalin şi Hitler,...

Externe16 ore în urmă

Daily Mail: Șapte mii de cetăţeni moldoveni s-au strecurat în Marea Britanie pe uşa din spate, în ultimii doi ani

Șapte mii de cetăţeni moldoveni s-au strecurat în Marea Britanie pe uşa din spate, în ultimii doi ani, profitând de...

Externe18 ore în urmă

Când a apărut umbrela. Cum a evoluat de-a lungul timpului

Umbrela a fost folosită la început pentru a proteja de soare, şi nu de ploaie, fiind confecționată din mătase. Astfel,...

Externe19 ore în urmă

30 documente de identitate românești false depistate în octombrie la Albiţa şi Sculeni

30 documente de identitate românești false au fost depistate în octombrie de poliţiştii de frontieră români de la Albiţa şi...

Advertisement

Opinii