VIDEO// Cum vorbeşte Ilan Shor în limba română. A citit un raport, iar la urmă şi-a cerut scuze

Primarul de Orhei, controversatul milionar Ilan Shor se laudă că înregistrează progrese în studierea limbii române. Astfel, la finele săptămânii trecute el şi-a prezentat raportul de activitate, în cadrul unei emisiuni televizate, pe care l-a citit în întregime în limba română.

Deşi cu un accent specific vorbitorilor de limba rusă, Ilan Shor a citit raportul aproape fără greşeli, vorbind despre proiectele şi realizările sale în funcţia de primar. La finele emisiunii care a purtat genericul„Ilan Șor pentru Orhei”, primarul a atenţionat orheienii că a înregistrat progrese în studierea limbii române. Ba mai mult, acesta îşi cere scuze pentru greşelile de exprimare.

„Dragi orheieini, vă rog să acceptaţi scuzele mele pentru greşelile de exprimare. Dar sper că aţi observat progresul meu în studierea limbii. Ne vom întâlni lunar în cadrul acestui format, în care ne va ţine la curent cu planurile şi realizările mele”, a menţionat Ilan Shor.

De notat că în cadrul raportului Shor a promis că la Orhei va fi pusă în vânzare “pâinea socială”, care va costa doar 2 lei, consumatorii casnici care nu vor depăși volumul mediu de apă consumat anterior, vor avea parte de reduceri de 50% din taxă. Pe lângă asta, vor fi deschise până la sfârșitul anului și 5 magazine sociale, unde prețurile vor fi cu 10-12% mai mici.

Reamintim că anterior, Ilan Shor a fost criticat de presă pentru greşelile de exprimare în limba română, aceasta după ce pe 30 mai în cadrul unui concert electoral a ţinut un discurs în limba română unde a declarat că vrea „terenuri sportive în toată Arhei” şi a promis atragerea investitorilor ca„oameni care vreau să investesc în Orhei și eu vom promit, asta eu vom fac”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.