(VIDEO) Snails, de la Kormushka la Artcor

De la stânga la dreapta: Mircea Sturza (tobe), Lilian Severin (vocal, chitară), Vitalie Colț (bas, vocal)

Vestea de anul trecut că Snails s-au întors după o pauză de zece ani a entuziasmat publicul de la noi care a copilărit cu „Oameni și locuri dragi” și care-o ardea pe la petrecerile din 2011 pe „Blue passports”.

Ce-au făcut membrii trupei Snails în acești zece ani? Au rămas o gașcă, iar viața lor a fost legată, într-un fel sau altul, de muzică. Lilian Severin a coordonat proiectul pentru tinerii artiști POT Music, iar azi are un job în sănătate publică. Pe Vitalie Colț l-ai putut vedea pe scenă ca basist al trupelor Via Dacă sau Frate Gheorghe, iar între pauzele de cântat lucrează în domeniul medicinei. Toboșarul Mircea Sturza colaborează de mulți ani cu formația Mozambic Filarmonic și alți muzicieni, dând lecții de tobe în timpul liber.

„N-am avut teama că lumea ne-a uitat”, spune cu încredere solistul Snails. Pe lângă publicul nostalgic de 35+ de ani, la concertele de după revenire trupa a observat mult tineret care i-a ascultat în tot acest timp, ceea ce i-a bucurat nespus.

Pentru 2024 trupa are planuri mari: să lanseze un album, câteva videoclipuri și să adune lumea la concerte. Pe 6 aprilie lansează la Artcor primul single de pe viitorul album și videoclipul pentru piesa „Lele”, în care combină blues-ul cu influențe de folk.

Află ce-i leagă de liceul „Gheorghe Asachi” și regretata Kormushka, cum s-a schimbat scena muzicală în zece ani și de ce toate drumurile duc la Artcor:

Cariera mea a început în 2015 cu traduceri și copywriting. De atunci am cochetat sporadic cu presa, am învățat cu ce se mănâncă marketingul și am făcut comunicare pentru organizații non-guvernamentale din domeniul cultural. În 2023 am ajuns în echipa și comunitatea Moldova.org, unde fac ce-mi place cel mai mult: jurnalism constructiv cu normă întreagă.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.