Viaţa bate filmul. Un infractor dat în urmărire în România a ajuns preot în California

Un bărbat condamnat la zece ani de închisoare cu executare la Iaşi şi dat în urmărire generală a slujit ca preot, timp de trei ani, la o biserică ortodoxă din Statele Unite ale Americii.

După ce palmaresul său infracţional a fost aflat de enoriaşi, Iulian Ilie a dispărut şi din SUA. El este căutat în continuare de poliţie, scrie Ziarul de Iași.

Iulian Vasile Ilie (37 de ani), născut în Răducăneni, a păcălit zeci de persoane din Iaşi şi Bacău, alături de Teodor Coman, „regale mansardelor”. Condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare încă din decembrie 2016, Ilie nu a putut fi încarcerat, el fiind fugit din ţară dinainte de sentinţa definitivă.

Speriat probabil că va intra la puşcărie, Ilie a plecat din România încă din februarie 2015, stabilindu-se în SUA. Acolo, şi-a ascuns istoricul infracţional din ţară şi a decis să se facă preot. Ajuns în localitatea Palm Springs din California, Ilie a fost numit preot paroh de către Arhiepiscopul Nathaniel, şeful Episcopiei Ortodoxe Române din America.

După trei ani în care l-a slujit pe Domnul în SUA, fără ca niciun conaţional de-al său să ştie de condamnarea de la Iaşi, Iulian Ilie a dispărut pur şi simplu din rândul comunităţii religioase româneşti din Palm Springs. Se întâmpla în decembrie 2018, atunci când ieşeanul nu a mai mers deloc la biserică şi nici nu a putut fi contactat de credincioşi sau de superiori ierarhici.

Iulian Ilie a fost directorul de vânzări al unei firmei de-a ţeparului Teodor Coman, supranumit şi regele „mansardelor”. Cei doi, alături de alţi indivizi, au păgubit, începând cu anul 2007, 73 de persoane care au plătit în avans un total de 6,5 milioane de lei pentru construcţia unor mansarde, pentru ca în final să îşi dea seama că au fost păcăliţi, mai scrie sursa citată.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.