Urmărire ca în filme pe străzile Bucureştiului: Focuri de armă, un polițist dus la spital şi două maşini lovite

Urmărire ca în filme pe străzile Bucureştiului. Un poliţist a fost purtat aproape 20 metri pe capota unui autoturism, al cărui şofer nu a vrut să oprească la semnul agenţilor şi nici să coboare din maşină, până când poliţiştii nu au tras trei focuri de avertizare, scrie Digi24.ro.

Şoferul de 22 de ani a trecut cu bolidul său pe culoarea roşie a semaforului şi a fost urmărit pe o distanţă de 300 de metri de un echipaj de poliţie. Nu i-a păsat nici că l-a târât pe unul dintre poliţişti, şi nici că se adunaseră zeci de agenţi în jurul său, încercând să îl convingă să coboare din maşină.

După minute bune de negocieri, unul dintre poliţişti a folosit pistolul pentru a-l determina să deschidă portiera.

Şoferul a fost imobilizat după ce a lovit două maşini de poliţie, iar pentru imobilizarea lui au fost trase trei focuri de armă în aer şi s-a folosit un spray lacrimogen

Şoferul în vârstă de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor, ultraj şi distrugere, el urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că bărbatul este Roni Herşcovici, el fiind reţinut după ce a fost audiat timp de aproape opt ore la Poliţia Bucureşti.

Bărbatul este, potrivit sursei citate, fiul unui traficant de droguri, Carol Herşcovici, care a fost prins la sfîrşitul lunii aprilie 2001, pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, avînd asupra lui 1.008 comprimate de Ecstasy. În urma descinderii făcute atunci de poliţişti la o locuinţă a acestuia, din municipiul Braşov, au mai fost descoperite 19,9 kilograme de Ecstasy, cantitatea totală de droguri fiind compusă din 66.000 de tablete.

Carol Heşcovici avea şi cetăţenie română şi urma să plaseze drogurile la New York, au declarat, atunci, surse din Poliţie. Herşcovici le-a spus atunci anchetatorilor că urma să primească indicaţii în baza cărora urma să plaseze drogurile la New York.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.