O televiziune din Rusia i-a arătat pe piloții moldoveni, eliberați din prizonierat în Afganistan. Ce au declarat// VIDEO

Postul de televiziune NTV din Rusia a lansat un reportaj despre cei doi piloți moldoveni care au fost eliberați din captivitate în Afganistan. Din reportajul video rezultă că cei doi se află într-un spital din Moscova.

„Acum suntem un pic mai bine, ne tratăm, am fost consultați de specialiști. Ne recuperăm fizic și psihic, încercând să uităm totul, chinurile, teama. Vrem să ne întoarcem la normal, să începem din nou să trăim”, au spus cei doi.

În reportaj, piloții au adus mulțumiri, pentru eliberarea lor, președintelui Republicii Moldova Igor Dodon și co-președintelui „Delavaia Russia” Igor Ceaika.

„Acum suntem liberi și îi mulțumim tuturor celor implicați: președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, conducerii Federației Ruse, domnului Ceaika (co-președinte al “Delevoia Russia” Igor Ceaika). Fără acești oameni n-am fi fost aici acum”, au mai spus ei.

Reamintim că astăzi Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că delegația Republicii Moldova, detașată luni la Moscova pentru a acorda asistența necesară celor doi cetățeni moldoveni, nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

Singurele detalii obținute de către reprezentanții MAEIE în discuțiile avute cu câțiva oficiali de la Moscova sunt că cei doi cetățenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale.

Imediat după aceasta președintele Parlamentului Andrian Candu a făcut un apel pe Facebook în care îi solicită președintelui Igor Dodon „să oprească imediat toată această batjocură și să elibereze cetățenii moldoveni din captivitate electorală în care îi ține chiar președintele”. Aceasta pentru că „tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Dodon Igor”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.