Nu vă miraţi! Camioanele din România vor circula zilnic o oră cu 30 km/h

Transportatorii români vor intra în grevă japoneză în semn de protest faţă de nivelul ridicat al tarifelor la asigurările obligatorii RCA şi vor circula zilnic o oră cu o viteză redusă la 30 km/h, oriunde s-ar afla în România. Aceasta până când preţul poliţelor se va reduce la maxim 4.907 lei pe an pentru camioane, de la 22.000 de lei în prezent, a anunţat vineri Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Mai mult, transportatorii din România au anunţat că au depus şi o cerere oficială pentru a organiza un protest la nivel naţional pe 15 septembrie, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule.

“Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) atrage atentia Guvernului, Parlamentului şi Preşedintiei Romaniei că transportatorii rutieri s-au săturat de lipsa de măsuri a autorităţilor faţă de criza din piaţa RCA, după ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an”, se arată într-o declaraţie UNTRR.

Transportatorii cer reducerea primelor RCA la valorile maxime cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013-2015, de către compania de consultanţă Milliman, la cererea ASF.

Asociaţiile au calculat că, la o daună medie de 11.038 lei pentru un camion cu masa de peste 16 tone şi o frecvenţă a daunei de 18,22%, pima medie ar trebui să fie de 4.907 lei, nu peste 22.000 de lei, cât este în prezent.

Transportatorii care participă la greva japoneză sunt rugaţi să-şi pună în parbrizul autovehiculelor o pancartă cu mesajul ”Protest RCA – Merg o oră pe zi cu 30 km/h – Vreau să trăiesc”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.