Mesaj de sprijin din SUA pentru viitorul guvern

“Susţinem puternic dorinţa oamenilor din Moldova să aibă lideri responsabili care pot susţine împreună un program de reforme. Acesta e cel mai bun mod de a asigura viitorul Moldovei”, a declarat luni Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ambasadei SUA din Bucureşti.

Victoria Nuland a menţionat că „România şi SUA au programe de susţinere în domeniul securităţii pentru Moldova, aşa cum are şi NATO, dar e nevoie de un guvern cu care să lucrăm pentru a implementa aceste programe”. “Cel mai important lucru e să existe un guvern moldovean puternic pro-european”, a spus Nuland in legătură cu situaţia din Republica Moldova.

“România şi SUA sunt parteneri în susţinerea aspiraţiilor cetăţenilor moldoveni pentru o ţară europeană şi democratică. Aşa cum ştiţi, Moldova a trecut printr-o criză guvernamentală în ultimele luni, aşa că lucrăm împreună cu partenerii noştri pentru susţinerea negocierilor pentru un nou guvern. Lucrurile arată ceva mai bine astăzi în termenii realizării unei noi majorităţi parlamentare pentru un guvern pro-european, aşa că vom susţine puternic acest lucru”, a mai spus oficialul american, aflat in Romania în cadrul unui turneu regional.

Oficialul american a opinat că Moldova ar trebui să reînceapă implementarea reformelor „în stil european”: reforme în sistemul bancar, în sistemul judiciar, în sistemul financiar. Iar noul guvern de la Chişinău trebuie să revină la negocierile cu FMI.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.