Maia Sandu: La alegerile prezidenţiale din 30 octombrie studenților li s-a pregătit o cursă

Maia Sandu, candidată la funcția de președinte, consideră că la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie studenților li s-a pregătit o cursă, întrucât doar tinerii care au reședință în oraș vor putea să voteze aici, unde studiază, iar ceilalți vor trebui să meargă la locul de baștină acolo unde își au viza de reședință.

Astfel, candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, a acuzat luni, 17 octombrie, la o conferinţă de presă, PSRM, PCRM și PDM de îngrădirea dreptului tinerilor de a-și exercita dreptul de vot în cadrul alegerilor din 30 octombrie.

Aceasta pentru că deputaţii democraţi, socialişti şi comunişti nu au acceptat spre examinare un proiect de lege al deputatului Valeriu Ghileţchi potrivit căruia studenţii ar fi putut vota în localitatea în care învaţă, indiferent de unde îşi au reşedinţa, depunând o declaraţie pe propria răspundere.

La aceste alegeri, studenților li s-a pregătit o cursă. Doar tinerii care au reședință în oraș vor putea să voteze aici, unde studiază. Ceilalți vor trebui să meargă la locul de baștină acolo unde își au viza de reședință. Este clar că Partidul Democrat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor nu vor ca studenții să voteze la aceste alegeri. Ei știu că tinerii nu pot fi cumpărați, nu pot fi mințiți și ei știu că tinerii doresc să aleagă un om onest, un om corect, respectiv, încearcă să le pună piedici”, a declarat Maia Sandu

În context, preşedinta PAS a solicitat Parlamentului să revizuiască urgent modalitatea de vot și să le permită studenților să voteze acolo unde învață.

De asemenea, aceasta s-a adresat tinerilorcu îndemnul de a merge la vot.

“Voi sunteți viitorul acestei țări, voi puteți decide dacă putem învinge oligarhii, corupția, sărăcia, sau dacă continuăm să trăim în mizerie. Eu vreau să vă rog să mergeți la vot”, a declarat Maia Sandu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.