Maia Sandu a plecat la Washington. Vrea să atragă noi investiții în educaţie

Ministrul Educației, Maia Sandu, efectuează o vizită de lucru la Washington, în perioada 9-13 martie curent. Programul vizitei include participarea la cea de-a 59-a Conferință anuală și comparativă în domeniul educației.

Totodată, ministrul Educației va avea întrevederi cu înalți funcționari de la Banca Mondială, Departamentul pentru Educație din SUA, precum și de la Fundația pentru o Societate Deschisă.

Astfel, ministrul va avea discuții cu Amit Dar, director al Education Global Practice, și Frank Heemskerk, Director Executiv, Banca Mondială. De asemenea, Maia Sandu va participa la Consiliul General pe Educație al Fundației pentru o Societate Deschisă.

Potrivit ministrului Maia Sandu, în cadrul discuțiilor vor fi abordate subiecte privind atragerea unor noi investiții în sistemul educațional, precum și posibilități de dezvoltare a unor noi proiecte și programe în acest domeniu.

„Contăm, în special, pe sprijin pentru modernizarea curriculară și pentru programele de îmbunătățire a sistemului de motivare, evaluare și formare continuă a cadrelor didactice. Aceste două obiective se află pe lista de priorități imediate ale Ministerului Educației”, a menționat ministrul.

Ministerul Educației a inițiat în 2014 un amplu proces de modernizare curriculară, în prezent definitivîndu-se cadrul de referință pentru Curriculumul Național. Totodată, Ministerul Educației a inițiat elaborarea unui nou sistem de evaluare și salarizare a cadrelor didactice, care presupune remunerarea diferențiată, în funcție de performanțele acestora.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.