Iosif Kobzon: „Urmam să zbor împreună cu Ansamblul Alexandrov la bordul avionului care s-a prăbuşit”

Interpretul rus Iosif Kobzon a declarat că urma să zboare în Siria, împreună cu membrii corului Ansamblului Alexandrov, la bordul avionului militar rus, care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră.

Potrivit cântăreţului, de la sfârşitul tragic l-a salvat faptul că urma să meargă la un tratament medical planiificat în străinătate.

„Pe 14 decembrie am susţinut un concert la Moscova, împreună cu artiştii Ansamblului Alexandrov. Conducătorul ansamblului Valeri Halilov m-a rugat să zbor cu ei în Siria, dar i-am zis că am obţinut „o viză medicală”. Trebuia să merg la tratament. Mai ales că, cu puţin timp în urmă, am mai zburat cu ei în Siria. De aceea, i-am zis că data viitoare”,  a relatat şocat Iosif Kobzon pentru presa rusă.

De altfel, unul din soliştii de bază al Ansamblului Vadim Ananiev a povestit că trebuia să participe şi el la concertul din Siria, dar a rugat conducerea colectivului să nu meargă, pentru că tocmai în ajun i s-a născut un copil. ”Soţia a născut, iar în familie mai sunt doi copii minori. Trebuia să rămân ca să-mi ajut soţia”, a povestit Vadim Ananiev.

În accidentul aviatic şi-a pierdut viaţa şi conducătorul şi dirijorul Ansamblului Alexandrov, artistul Valeriu Halilov.

Concertul urma să dureze timp de o oră. Din această cauză, la bordul TU-154 se aflau circa 50 de vocalişti ai colectivului legendar.

Ansamblul Aleksandrov este corul corul oficial al forţelor armate ruse. El include o formaţie de instrumentişi şi o companie de dans.

Avionul, de tip Tupolev-154 care s-a prăbuşit aparţine Ministerului Apărării şi ducea corul să susţină un concert la baza aeriană rusă din Siria.

În total, 84 de pasageri şi opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei care a dispărut de pe radare la 20 de minute după ce a decolat de la Soci, la ora locală 5.20 (4.20, ora României), unde a făcut escală de la Moscova.

Serviciile de Urgenţă au descoperit fragmente ale aeronavei la 1,5 kilometri de litoralul staţiunii, la o adâncime de 50-70 metri, a anunţat ministerul.

Nouă jurnalişti ruşi, inclusiv o echipă de televiziune de la Pervîi Kanal, se aflau printre pasageri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.