Cu ce s-a lansat PLDM în campania electorală

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) s-a lansat duminică, 7 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014.

Formaţiunea şi-a asumat angajamentul de a face din Republica Moldova, în 2017, ţară-candidat pentru aderarea la UE, iar în 2020 – membru cu drepturi depline al UE, fără însă a vorbi despre mecanismele de realizare a acestui obiectiv.

Liderul PLDM,Vlad Filat, a declarat că, în numele PLDM, îşi asumă obiectivul de a face din R. Moldova membru cu drepturi depline al UE. „ În 2020, R. Moldova va fi gata pentru a adera la UE. Acesta este obiectivul nostru pentru următorii ani. Îmi dau seama de greutatea cuvintelor pe care le pronunţ”, a spus liderul PLDM.

Liberal-democratul a precizat că formaţiunea pe care o conduce este pregătită şi se va mobiliza pe deplin pentru campania electorală”acerbă” ce urmează.

Iurie Leancă, prim-vicepreşedinte al PLDM, a afirmat că “în pofida succeselor obţinute în ultimii cinci ani, cetăţenii ţării mai aşteaptă multe schimbări”.Totodată, premierul a îndemnat cetăţenii să participe la votul din 30 noiembrie, întrucât” importanţa alegerilor din această toamnă se poate compara cu Declaraţia de independenţă din 27 august 1991”.

Moldova.ORG reaminteşte că anterior, liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că la acţiunea de amploare din 7 septembrie, conducerea formaţiunii va face şi un raport amplu despre activitatea din ultimii cinci ani, promisiunea însă nu a fost realizată. Fruntaşii liberal-democraţi au vorbit despre planurile de viitor şi necesitatea continuării reformelor, şi nu despre activitatea din ultimii ani. Singura excepţie a fost premierul Iurie Leancă care a menţionat despre o parte din realizările cu caracter social ale Guvernului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.