Comuniştii români revin după o pauză de 20 de ani!

De Victoria Ungureanu

Republica Moldova a avut “norocul” să aibă timp de 8 ani la guvernare un partid cu o ideologie comunistă, iar românii ”ne râdeau” pe la spate. Astăzi, însă şi ei urmează să se confrunte cu aceiaşi problemă, reapariţia Partidului Comunist în România după tocmai 20 de ani.

 Ideea îi aparţine Partidului Alianţa Socialistă (PAS) care sâmbată , în cadrul unui Congres organizat la Palatul Copiilor care a reunit câteva sute de membri, şi-au schimbat denumirea în Partidul Comunist Român (PCR), iar noul partid se pare că are susţinători.

De ce tocmai acum PAS a decis să-şi schimbe denumirea? De ce s-au decis tocmai după ce România este deja integrată în UE? Aceştia argumentează prin faptul că de 21 de ani drepturile elementare ale oamenilor sunt sistematic încălcate, toate regimurile post-decembriste dovedindu-se nedemocratice, incapabile să asigure un nivel de trai acceptabil pentru imensa majoritate a societăţii.

Probibil PAS, redenumind-se PCR, crede că va deveni colacul de salvare al Românie. În opinia partidului, viaţa oamenilor a devenit o existenţă de coşmar. România a devenit, sub guvernările post-decembriste, un imens lagăr de concentrare.

Chiar e un alt comunism? O altă haină? O altă ideologie? Atunci la ce bun această schimbare? Sigur, după cei 20 de ani, Partidul Comunist Român are şi destul entuziasm şi energie, şi putere de a lupta, “împotriva genocidului îndreptat spre poporul român”, după cum declara PAS într-un comunicat.

“Nepoţii comunismului” se arată idignaţi de faptul că “după revoluţie, unele voci au denaturat istoria , iar iniţiativa de condamnare a regimului comunist s-a îndreptat împotriva valorilor definitorii ale neamului românesc”. Mai ales că România, în ultima vreme rămâne a fi condusă de oameni necinstiţi, iar după cum declară PAS, “a venit timpul ca la conducerea ţării să ajungă oamenii cinstiţi, devotaţi ideilor nobile de propăşire materială şi spirituală a naţiunii noastre”.

Liderul Partidului Alianţa Socialistă, Constantin Rotaru a accentuat că nu va fi doar o schimbare a numelui, ci şi a atitudinii, dând citire principiilor care ar trebui să stea la baza noului stat comunist român: statul trebuie să deţină o serie de mijloace de producţie, să-şi întarească autoritatea administrativa, omul este scop si nu numai mijloc al dezvoltarii sociale, toate resursele solului şi subsolului trebuie să fie în proprietatea statului, toate faptele legate de proprietate nu se prescriu, acţiunile definite drept crime economice nu se prescriu etc.

"Din 1990 până azi, PCR în România nu a fost scos în afara legii, dar a devenit caduc pentru că nu a mai existat nimeni care să îl readucă la realităţile legislaţiei actuale", a declarat în faţa a câteva sute de membri şi simpatizanţi, liderul Partidului Alianta Socialista, Constantin Rotaru.

"Fie ca PCR să redea demnitatea României şi a poporului român", a conchis liderul noului PCR. Dar ce s-a întâmplat cu demnitatea României? Este incredibil faptul că Uniunea Europeană a infiat un nou copil “fără demnitate”.

Pe când Republica Moldova “ se chinuie” să scape de simbolurile totalitariste, condamnă comunismul şi faptele trecutului pe urma cărora au suferit foarte mulţi oameni nevinovaţi, pe scena politică românească se iveşte “actorul” care nu a mai jucat 20 ani. Oare azi are aceleaşi talent?!
 

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.