Ce promisiuni a făcut Irina Vlah la învestirea ei în funcția de bașcan

PE SCURT

Başcanul reales al Unităţii Teritorial-Administrative Gagauz-Yeri, Irina Vlah, a fost învestită în funcţie, în seara zilei de vineri, 19 iulie, transmite MOLDPRES. Vlah a declarat că va construi un aeroport la Ceadâr-Lunga şi o centrală electrică la Vulcăneşti.

PE LUNG

„Voi fi başcanul tuturor locuitorilor autonomiei, fără a face vreo deosebire etnică sau partinică. Promit să fiu un garant al păcii şi stabilităţii în regiune, pledând pentru o societate prosperă şi consolidată”, a menţionat Irina Vlah în alocuţiunea sa.

Totodată, Vlah a declarat că va construi un aeroport la Ceadâr-Lunga şi o centrală electrică la Vulcăneşti. „Avem spre ce tinde, avem prieteni adevăraţi – Turcia şi Rusia care mereu ne-au susţinut, avem parteneri în Uniunea Europeană, în mai multe state ale lumii, şi împreună putem face foarte multe. Iar pentru asta trebuie să se întoarcă acasă toţi cei care au fost nevoiţi să părăsească ţara. Astăzi, anunţ oficial drept o prioritate principală a mea campania de reîntoarcere acasă a cetăţenilor din diasporă. Vom întoarce viaţa în satele noastre”, a punctat başcanul.

Irina Vlah a câştigat detaşat, din primul tur, alegerile başcanului din 30 iunie, obţinând 91,93% din voturi. S-a născut la 26 februarie 1974, în Comrat. Are studii juridice. Irina Vlah a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, începând cu anul 2005, fiind aleasă de fiecare dată pe listele Partidului Comuniștilor. După alegerile parlamentare din noiembrie 2014, la prima ședință a noului parlament întrunit, Irina Vlah a anunțat ca părăsește Partidul Comuniștilor, rămânând deputat independent.

Din 15 aprilie 2015, a deținut funcția de guvernator al UTA Gagauz-Yeri. Ea este prima femeie care a ajuns în această funcție, transmite MOLDPRES.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.