Alexandru Slusari a anunțat numele beneficiarilor furtului miliardului// VIDEO

PE SCURT

Aolexandru Slusari, preşedintele Comisiei de anchetă privind frauda bancară, a anunțat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă numele beneficiarilor furtului miliardului. Potrivit raportului Kroll, principalul beneficiar al furtului miliardului a fost fostul lider democrat Vlad Plahotniuc. De asemenea, în raport figurează numele fostului premier Vlad Filat, al lui Ilan Șor și al mai multor deputați ai Partidului ȘOR.

Informația a fost prezentată după ce membrii comisiei au primit documente în acest sens de la compania Kroll.

PE LUNG

„În raportul Kroll figurează numele lui Vlad Plahotniuc, care potrivit acestui document este principalul beneficiar al furtului miliardului. Pe locul doi este gruparea lui Vlad Filat: sunt indicate sumele, tranzacții companiile, el figurează cu câteva persoane din anturajul său. Desigur, aici este și Ilan Șor, Ilona Șor, figurează Marina Tauber, Reghina Apostolova, Iurie Fotescu, aproape toată fracțiunea Partidului ȘOR din Parlament. Ei sunt și beneficiarii acestui furt, potrivit acestui document, chiar dacă nu este un document de anchetă”, a declarat Alexandru Slusari.

Deputatul a mai spus că în această listă figurează și persoane din grupul de pe lângă Unibank, Petru Lucinschi, este și numele lui Vladimir Novosadiuc. Figurează în raport și numele lui Gabriel Stati, mai multe companii afiliate lui Vlad Plahotniuc.

„Foarte mare rol i se atribuie Olgăi Bondarciuc. Este practic pe fiecare a doua pagină. Sunt legături atât cu gruparea lui Plahotniuc, cât și cu gruparea lui Șor” , a declarat președintele comisiei parlamentare de anchetă.

Deputatul a precizat că a numit toate numele importante și sonore  care sunt în cele două documente pe care le-au primit de la Procuratură și Banca Națională. „ Considerăm că publicul află cu mare întârziere informații din raportul Kroll”, a spus Slusari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.