Connect with us

Politică

Traian Băsescu la Cahul: În mod egal, şi România, şi Republica Moldova au nevoie de Unire

Publicat

pe

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a participat duminică la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul al Republicii Moldova, la finalul căreia a transmis un mesaj unionist.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Băsescu afirmă că România și Republica Moldova „au nevoie de Unire” și că dorința Unirii este „tot mai puternică” în stânga Prutului.

„Duminică, m-am aflat la Cahul, în Republica Moldova. Curentul unionist devine tot mai puternic în stânga Prutului. Mesajul meu: în mod egal, şi România, şi Republica Moldova au nevoie de Unire. Nu putem trăi la nesfârşit despărţiţi de deciziile lui Stalin şi Hitler, consființite prin pactul ticălos Ribbentrop-Molotov”, a scris fostul președinte pe Facebook.

”La Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură, aceeaşi credinţă şi ne închinăm înaintaşilor aceleiaşi istorii. Cândva, cu siguranţă, le vom facem pe toate în aceeaşi ţară!”, a declarat Traian Băsescu la finalul lunii august.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Un an de la alegerile prezidenţiale! Maia Sandu: A fost greu, pentru că o luptă nedreaptă e mereu grea

Publicat

pe

De către

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a declarat astăzi că cei 766 593 de oameni care au votat-o pe data de 13 noiembrie 2016, la alegerile prezidenţiale, sprijinul acestor oameni pentru valori repudiate de actuala clasă politică – integritate, bun-simț, onestitate, au fost oferite pentru visul unei Moldove a bunăstării.

Totodată, Maia Sandu a declarat că ea şi echipa sa a rămas așa cum a pornit pe acest drum – sinceră în dorința noastră de a schimba lucrurile.

Precizăm că acum un an, Igor Dodon a devenit președinte al Republicii Moldova, după ce la 13 noiembrie a avut loc turul doi al alegerilor prezidențiale, iar socialistul Igor Dodon a fost votat de 51% din alegători, întrecând-o pe Maia Sandu.

“Cu un an în urmă, am mers să votăm, pentru că ne doream o schimbare adevărată a stării de lucruri din Moldova, o schimbare a clasei de politicieni de care ne este rușine și care nu poate reprezenta un model pentru copiii noștri”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

În context, lidera PAS a menţionat că aproape 120 000 de cetățeni din afara țării au ieșit la vot, mobilizându-se fără precedent, parcurgând sute, uneori mii de kilometri, “pentru că încă mai cred în țara noastră, în șansa noastră de a trăi cu toții mai bine”.

“A fost greu, pentru că o luptă nedreaptă e mereu grea, însă nu am recurs la armele și metodele lor doar de dragul câștigului. Am rămas așa cum am pornit pe acest drum – oameni ca dumneavoastră, sinceri în dorința noastră de a schimba lucrurile”, a scris Maia Sandu.

Politiciana a menţionat că datorită alegătorilor săi, a tuturor cetățenilor, PAS există și continuă efortul “de readucere a normalității în Moldova, de readucere a bunului-simț în clasa politică, în ciuda abuzurilor constante din partea guvernării și a încercărilor nedemocratice de a opri schimbarea”.

“Responsabilitatea noastră este în fața oamenilor, nu în fața unor grupuri de interese, și vom continua să reprezentăm interesele oamenilor”, a declarat lidera PAS.

Citește mai departe

Politică

Chirtoacă îi acuză pe socialiști că au pornit o campanie de denigrare a sa în presă

Publicat

pe

De către

Primarul suspendat al capitalei este convins că în spatele campaniei de denigrare inițiată împotriva lui stau socialiștii. În opinia edilului, acest lucru este confirmat de declarațiile consilierului PSRM Ion Ceban, care încearcă sa insinueze că imaginile obscene care au fost făcute publice astăzi au fost publicate de colegii lui Chirtoacă.

„Aceste afirmatii ale PSRM confirmă ca anume ei stau in spatele deningrarii cu fotografii si filme. Voi ati organizat refendumul, voi aveti electorat la Chisinau, voi folositi aceste tampenii, prostii si falsuri zile si saptamani la rand, anume pentru referendum.

Daca nu ar fi așa, ați fi ielit de la bun început, din primele zile și fără să fiți întrebați ați fi condamnat această batjocură, chiar dacă aș fi fost ultimul criminal de pe fața pământului.

Acum este și târziu să vă ascundeți după deget și să dați vina pe colegii de partid, din PL cu care „aș avea probleme”. Prin aceasta confirmați că voi sunteți autorii, comanditarii, și tot voi, cum se spune mai nou – cu degetul pe trăgaci!”, a scris Chirtoacă.

În spațiul public au apărut astăzi mai multe imagini video și foto cu caracter pornografic în care apare Dorin Chirtoacă.

Citește mai departe

Politică

Dorin Chirtoacă a fost eliberat sub control judiciar

Publicat

pe

De către

Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Decizia a fost luată astăzi de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Controlul judiciar a fost stabilit pe un termen de 30 de zile, adică până la data de 10 decembrie. În această perioadă, el nu va avea dreptul să părăsească orașul Chișinău.

Se pare că decizia instanţei l-a luat prin surprindere pe Dorin Chirtoacă, care a declarat că “ceva nu este în regulă” şi că situaţia va fi mai clară pe parcursul zilelor următoare. Potrivit lui, este o decizie tardivă, luată de ochii lumii, înainte de referendumul din 19 noiembrie. “În mod normal trebuiau să mă elibereze de tot şi să se încheie cu acest dosar”, a relatat Dorin Chirtoacă.

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Peste două zile a fost plasat în arest la domiciliu, unde s-a aflat până în prezent.

Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august că edilul este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție până la emiterea unei sentințe definitive. În ambele cazuri, Dorin Chirtoacă pledează nevinovat.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Politică1 minut în urmă

Traian Băsescu la Cahul: În mod egal, şi România, şi Republica Moldova au nevoie de Unire

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a participat duminică la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul...

Reintegrare16 minute în urmă

Folosirea alfabetului latin pentru “limba moldovenească” se pedepsește cu 50 de euro în Transnistria

Utilizarea alfabetului latin pentru “limbă moldovenească” poate fi pedepsită cu o amendă de peste 50 euro în Transnistria, se menționează...

Politică40 de minute în urmă

Un an de la alegerile prezidenţiale! Maia Sandu: A fost greu, pentru că o luptă nedreaptă e mereu grea

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a declarat astăzi că cei 766 593 de oameni care au votat-o pe...

Social1 oră în urmă

În Chişinău vor fi organizate puncte de testare a glicemiei!

În contextul marcării Zilei Mondiale a Diabetului Zaharat, marţi, 14 noiembrie, cu începere de la ora 9.00, în holul Primăriei...

Social3 ore în urmă

Silvia Radu vrea site ca cel al Primăriei Cluj: Vreau transparenţă totală!

Primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, a anunțat astăzi la şedinţa operativă a Primăriei că prima dispoziție pe care a...

Justiție3 ore în urmă

Femeia care a încercat să-şi omoare proprii copii, internată în spitalul de psihiatrie

Procurorii au deferit justiţiei cauza penală de învinuire a femeii care în vara acestui an a încercat să-şi omoare propriii...

Externe4 ore în urmă

Caz medical bizar: o femeie are încheieturile pline de firicele de aur

O femeie din Coreea de Sud s-a ales cu firicele luminoase în jurul încheieturilor şi al degetelor în urma unui...

Advertisement

Opinii