Externe
Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Iată cauza

La iniţiativa socialiştilor şi verzilor din Parlamentul European, shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană. Aceeaşi soartă o va avea şi kebabul, dacă solicitările celor două grupuri politice vor fi adoptate. În Uniunea Europeană se consumă zilnic 500 de tone de carne pentru shaorma şi kebab, potrivit unei statistici invocate de cotidianul german Bild,
Toate acestea însă ar putea deveni istorie, scrie Libertatea.
De ce? Pentru că reprezentanţii celor două grupuri politice vor să interzică folosirea fosfatului în conservarea cărnii folosite pentru cele două produse.
Fosfatul “leagă” apa şi diferitele componente ale cărnii; în absenţa lui, carnea pusă la fript, pe obişnuitul rotisor vertical existent în orice shaormărie, s-ar usca şi ar cădea. Problema este că fosfatul poate cauza serioase probleme de sănătate, inima şi sistemul circulator fiind cele mai expuse.
Potrivit legislaţiei europene, folosirea fosfatului în procesul de conservare al cărnii este acceptată doar în cazul produselor proaspete, care nu au fost congelate. Jurnaliştii germani susţin însă că aproape toată carnea folosită în Uniunea Europeană pentru shaorma şi kebab este livrată îngheţată şi impregnată cu fosfat.
Dacă propunerea va fi adoptată de Parlamentul European, ea va reprezenta sentinţa de condamnare la moarte a acestei activităţi în întreaga Uniunea Europeană”, a declarat pentru Bild Kenan Koyuncu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Shaorma, Kebab şi alte Produse Rotisate din Germania.
Pe de altă parte, creştin-democrata Renate Sommer, expert în domeniul sănătăţii în Parlamentul European, îi acuză pe socialişti şi pe verzi că provoacă panică cu iniţiativa lor, susţinând că situaţia nu este deloc gravă: “Prin consumul de shaorma şi kebab, un cetăţean al Uniunii Europene ingerează într-un an atât fosfat cât ar ingera dacă ar consuma 1,5 litri de Coca-Cola”, a declarat Sommer.
Externe
Anunțul unui laborator britanic tulbură apele în ancheta privind otrăvirea lui Serghei Skripal

Şeful laboratorului militar britanic din Porton Down, Gary Aitkenhead, a declarat, pentru Sky News, că acest centru nu a putut să dovedească faptul că agentul neurotoxic de tip militar cu care a fost otrăvit luna trecută spionul rus Serghei Skripal provine din Rusia.
”Am reuşit să stabilim că este vorba despre Noviciok, să identificăm că este un agent neurotoxic de tip militar”, a declarat Gary Aitkenhead, directorul executiv al Laboratorului pentru Apărare, Ştiinţă şi Tehnologie din Porton Down (Marea Britanie).
”Noi nu am identificat sursa sa exactă”, a adăugat el în interviul acordat postului Sky News, precizând că guvernul britanic a folosit o ”serie de alte surse pentru a ajunge la concluziile sale”.
Londra a atribuit Rusiei responsabilitatea pentru otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal – care a activat în beneficiul serviciilor secrete britanice – şi a fiicei sale, Iulia, cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury (sud-vestul Marii Britanii), afirmând că este ”singura explicaţie plauzibilă”.
Moscova la rândul său a dezminţit aceste acuzaţii, care au condus la cea mai gravă criză diplomatică Est-Vest de la încheierea Războiului Rece şi la expulzarea în total a circa 300 de diplomaţi de ambele părţi.
Sursa: Digi24.ro
Externe
Staţia spaţială Tiangong-1 s-a prăbuşit necontrolat pe Pâmânt. “Ploaie de stele” spectaculoasă, după intrarea în atmosferă// VIDEO
Beijingul a anunţat din 2016 că a pierdut contactul cu staţia Tiangong-1 şi că nu îi poate controla traiectoria.

Staţia spaţială chineză Tiangong-1, care era aşteptată de mai multe zile să cadă pe Pământ, a reintrat în atmosferă luni dimineaţă, la ora Chinei 08.16, deasupra Pacificului de Sud, au informat surse din Statele Unite şi China, relatează site-ul postului BBC citat de Mediafax.
Staţia Tiangong-1 a fost plasată pe orbită în 2011 şi şi-a încheiat misiunea după cinci ani.
Beijingul a anunţat din 2016 că a pierdut contactul cu staţia Tiangong-1 şi că nu îi poate controla traiectoria.
China a trimis un alt laborator spaţial, Tiangong-2, în orbită în septembrie 2016, pentru a reuşi să îşi atingă obiectivul său de a avea o staţie spaţială echipată până în 2022.
Autorităţile chineze au declarat anterior că este puţin probabil ca modulul spaţial de aproximativ opt tone să provoace daune atunci când se va prăbuşi pe Terra, iar dezintegrarea sa în atmosferă va oferi un spectacol “splendid”, asemănător cu o ploaie de meteoriţi.
Externe
Un bărbat ”s-a împachetat” într-o ladă de lemn și s-a expediat prin curier. Ce plan avea

Un hoț ucrainean a găsit o metodă ingenioasă de a fura bunuri din camioanele care livrează diverse colete. Bărbatul s-a ”împachetat” într-o ladă de lemn și și-a rugat un amic să-l trimită, prin cea mai mare firmă de curierat, din Dnipro în orașul Kharkiv, potrivit KyivPost preluat de stirileprotv.ro.
În momentul în care hoțul a ajuns în camion, a ieșit din ascunzătoarea sa și cu un cuțit pe care îl avea la îndemână a deschis coletele care urmau să fie livrate clienților. Prin această metodă a intenționat să fure mai multe laptop-uri, telefoane și alte device electronice.
Bărbatul avea planul foarte bine pus la punct: după ce fura produsele din pachete, lipea la loc cutiile cu banda adezivă pe care oa ducea cu el.
Cu toate acestea, individul nu a reușit să-și ducă planul până la capăt și să rămână cu bunurile furate, fiind descoperit de un angajat al firmei de curierat.
Livratorul a observant cuțitul lângă cutia în care se ascundea ucraineanul și și-a dat imediat seama că ceva nu este în regulă. Când a inspectat coletul, mare i-a fost surpriză să-l găsească ascuns pe hoț
Fărbatul risca să facă trei ani de închisoare cu executare, dar fiindcă a pledat vinovat, instanța i-a diminuat pedeapsa, primind doar doi ani cu suspendare, mai scrie stirileprotv.ro.