Connect with us

Externe

S-au pornit la Bucureşti! Trei minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au trecut înot Prutul

Published

on

Trei tineri din R. Moldova au încercat să intre ilegal în Romania, trecând Prutul înot. Cei trei minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, le-au declarat poliţiştilor de frontieră români că aveau intenția de a ajunge în București.

Cazul a avut loc pe 5 septembrie, în jurul orei 09.30, când în baza unei informații de la o persoană de sprijin, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat la malul râului Prut, pe direcția localității de frontieră Bumbăta, județul Vaslui, trei tineri care nu își justificau prezența în zonă.

Deoarece cei trei tineri nu aveau documente de identitate asupra lor, aceştia au fost duşi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din R. Moldova, minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani. Persoanele în cauză au trecut râul Prut înot, pe direcția localității Leova, Republica Moldova, cu intenția de a ajunge la București.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În baza Acordului de Readmisie încheiat între România și Republica Moldova, cei trei minori au fost predați autorităților de frontieră din RM pentru continuarea cercetărilor.

Continue Reading

Externe

Cutremur cu magnitudinea de 4,3 în Vrancea

Published

on

Un cutremur cu magnitudinea 4,3 a avut loc astăzi în zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) de la Bucureşti.

Seismul s-a produs la ora 10:54 la o adâncime de 168 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Covasna (12km), Târgu Secuiesc (21km), Întorsura Buzăului (34km), Slănic-Moldova (40km) și Nehoiu (45km).

În ultimii doi ani, în România s-au produs peste 25 de seisme cu magnitudine peste 4.

Cel mai puternic cutremur din acest an în Vrancea a avut loc în 8 februarie şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi în R.Moldova.

Continue Reading

Externe

Scrutinul din Germania s-a încheiat. Care sunt rezultatele primului exit poll

Published

on

Alegerile federale din Germania s-au încheiat. Potrivit primului exit poll, Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi Uniunea Creştin-Socială (CSU), coaliția Angelei Merkel, obține 35% din voturi. Pe locul doi, se situează Partidul Social-Democrat cu 21%, iar pe locul trei – partidul eurosceptic Alternativă pentru Germania cu tocmai 14%.

Dacă rezultatele finale vor fi aceleași, partidul de extremă dreaptă Alianța pentru Germania (AfD) va deveni a treia formațiune politică a țării și va intra în Parlament.

Cei 61.5 milioane de nemți cu drept de vot au mers astăzi, 24 septembrie, să-și aleagă reprezentanții în cel de-al 19-lea Bundestag. Rezultatele finale ale alegerilor vor putea fi cunoscute abia marți.

Continue Reading

Externe

Premierul spaniol: Referendumul privind autodeterminarea Cataloniei nu va avea loc

Published

on

Premierul spaniol Mariano Rajoy a lansat sâmbătă un apel către separatiști catalani să se împace cu ideea că referendumul privind autodeterminarea “nu va avea loc”, ca urmare a mai multor măsuri guvernamentale care au dat o lovitură severă organizării scrutinului, relatează AFP, citat de Agerpres.

“Cel mai înțelept, cel mai rezonabil și cel mai democratic astăzi ar fi să se oprească”, a declarat Mariano Rajoy.

Guvernul spaniol a mers mai departe sâmbătă în măsurile sale, Ministerul de Interne de la Madrid declarând că dorește să coordoneze toate forțele de poliție din regiunea Cataloniei pentru a împiedica acest referendum, prevăzut să aibă loc la 1 octombrie. Această dispoziție vizează și “Mossos d’Esquadra”, poliția catalană care se află, de obicei, sub controlul Ministerului de Interne al guvernului regional catalan.

În această săptămână, Madridul a lansat o vastă operațiune polițienească și judiciară în Catalonia, complicând organizarea referendumului, declarat anticonstituțional de către guvernul central.

Carles Puigdemont—liderul regiunii cu 7,5 milioane de locuitori — a postat sâmbătă pe Twitter un mesaj enumerând locurile în care catalanii vor putea să voteze la 1 octombrie, în timp ce cele anterioare au fost eliminate de pe internet.

Catalanii rămân foarte împărțiți: 49,4% se pronunța împotriva secesiunii, în timp ce 41,1% sunt favorabili, potrivit unui sondaj comandat de guvernul regional în iulie.

Continue Reading

Ultimile Știri

Cultură2 minute ago

Scriitorul Paul Goma, Doctor Honoris Causa al Academiei de Științe a Moldovei

Consiliul Suprem pentru Știință și Dezvoltare Tehnologică a decis în unanimitate acordarea titlului onorific de Doctor Honoris Causa scriitorului Paul...

Economie27 de minute ago

Serviciul Vamal va avea alte două scanere staționare de ultimă generație

Guvernul chinez a aprobat finanțarea proiectului de procurare și instalare a altor două scanere  de ultimă generație la posturile vamale...

Economie40 de minute ago

Banca Națională a Moldovei a inițiat un proces de reformare

Banca Națională a Moldovei (BNM) a inițiat un proces de reformare a sistemului de gestiune a resurselor umane. Această schimbare...

Important2 ore ago

Maia Sandu față în față cu Andrian Candu la Moldova 1

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu a acceptat invitația preşedintelui Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Democrat, Andrian Candu de a...

Important2 ore ago

Important! Cod galben de îngheţuri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod galben de înghețuri la suprafaţa solului. Avertizarea este valabilă pentru perioada 28 septembrie-2octombrie....

Social3 ore ago

Articol de laudă într-o prestigioasă publicație aviatică: Aeroportul din Chișinău cucerește conferința din Catalonia

Aeroportul Intenațional Chișinău cucerește conferința din Catalonia – sub acest titlul  a fost publicat un articol în una dintre cele...

Important3 ore ago

Atenție șoferi! Noi săgeți apar la semafoarele din capitală

Inspectoratul Național de Patrulare informează că la intersecțiile formate dintr-un drum continuu în îmbinare cu un drum din stânga vor...

Advertisement

Opinii