R. Moldova si Comisia Europeana au semnat un acord ce stabileste detaliile deschiderii la Chisinau a delegatiei permanente a UE

R. Moldova si Comisia Europeana a semnat un Acord ce prevede deschiderea la Chisinau, in timpul apropiat, a Delegatiei Uniunii Europene (UE), – transmite Info-Prim.

Potrivit serviciului de presa al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE), Acordul privind Instituirea, Privilegiile si Imunitatile Delegatiei Comunitatii Europene in R. Moldova a fost semnat ieri, 28 iunie, la Bruxelles. Din partea R. Moldova documentul a fost semnat de catre Ambasadorul pe langa Comunitatile Europene, Eugen Carpov, iar din partea Comisiei Europene de catre Comisarul pentru Relatiile Externe si Politica Europeana de Vecinatate, Benita Ferrero-Waldner.

Diplomatul moldovean a remarcat ca semnarea acestui acord constituie un pas considerabil pe calea integrarii europene a R. Moldova. Eugen Carpov a subliniat ca inaugurarea Delegatiei Comisiei Europene la Chisinau va impulsiona cooperarea R. Moldova cu UE si va contribui substantial la implementarea Planului de actiuni R. Moldova – UE.

La randul sau, oficialul european a evidentiat ca semnarea documentului deschide calea spre infiintarea Delegatiei permanente a Comisiei Europene la Chisinau, preconizata pentru luna septembrie curent.

Benita Ferrero-Waldner a remarcat ca Delegatia Comisiei Europene va avea drept obiective primordiale aprofundarea raporturilor de cooperare cu Moldova, sprijinirea implementarii Planului de actiuni R. Moldova – UE si solutionarea conflictului transnistrean.

Cu ocazia deschiderii la Chisinau, in luna septembrie, a Delegatiei UE, este preconizata vizita in Moldova a Comisarului european pentru politica externa si securitate, Havier Solana.

La 21 februarie curent R. Moldova semneaza Planul de actiuni cu UE, iar la 16 martie 2005 UE l-a numit in functie de Reprezentant Special al sau in R. Moldova pe Adrian Jacobovitz de Szeged, – noteaza Info-Prim. // Info-Prim

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.