Connect with us

Externe

Plaja din Mamaia este plină de meduze. Care este cauza

Publicat

pe

Marea s-a retras cu 20 de metri de la ţărm în staţiunea Mamaia şi a lăsat în urma ei un covor de scoici, dar şi multe meduze eşuate. Fenomenul, spun specialiştii, se datorează schimbării direcţiei vântului. Are farmecul lui, dar vine şi cu neajunsuri: fauna marină este afectată, scrie Digi24.ro.

Fenomenul este mult mai accentuat în partea de nord a litoralului şi asta din cauza faptului că, în acele zone, adâncimea apei este mult mai mică. După furtunile din weekendul trecut, marea s-a retras chiar şi cu 20 de metri.

Odată cu retragerea apelor, dispar anumite plante, organisme mici care constituie hrana unor peşti.

Este zona de hrănire a puietului de peşte, în special chefalilor. Această variabilitate a liniei ţărmului este un fenomen cunoscut şi continuu, în funcţie de direcţia şi durata, de intensitatea vântului. Am avut situaţii în care această oscilaţie s-a petrecut pe distanţe de circa 100 de metri”, afirmă Simion Nicolae, directorul INCDM „Grigore Antipa”, Constanța.

Fenomenul de retragere al mării a fost mai acut în urmă cu opt ani, când, pe plaja din centrul oraşului Constanţa, nisipul a rămas descoperit pe o distanţă de 120 de metri.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Mihai Tudose şi-a anunţat demisia din funcţia de prim-ministru: Plec cu fruntea sus

Publicat

pe

De către

Mihai Tudose a anunţat, luni seară, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că demisionează din funcţia de premier al României. “Plec cu fruntea sus”, a spus Tudose citat de Agerpres.

El a precizat că nu va asigura interimatul la Palatul Victoria,

“Da, în seara asta sau mâine dimineaţă”, a declarat Tudose, luni seară, la finalul CExN, întrebat dacă-şi va da demisia din funcţie.

Premierul a precizat că programul de marţi al prim-ministrului de la Palatul Victoria va fi preluat de vicepremierul Paul Stănescu.

“Domnul vicepreşedinte (vicepremier – n.r.) Stănescu preia programul”, a spus Tudose.

Întrebat cum a pierdut aşa repede susţinerea partidului, el a spus: “Partidul a hotărât că e nevoie de un alt Guvern, cu alt tip de abordare (…) Tot timpul este loc de mai bine. Eu nu am dorit să rup partidul să-l împărţim”, a afirmat Tudose.

Premierul demisionar a recunoscut că poate are şi el o parte de vină. “Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul. Aşa cum am spus la început, îmi asum, CEx-ul m-a numit, CEx-ul a spus că e loc de mai bine”, a afirmat Tudose.

Întrebat ce-şi reproşează, premierul a spus că din partea colegilor de partid a fost apreciată activitate guvernamentală. “Eu îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, nu am pus mai multe spitale, dar, vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape (…) aşa cum am promis. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, colegii au apreciat activitatea guvernamentală”, a spus Tudose.

El a adăugat că acum relaţia sa cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea este una bună.

“Acum e bună”, a spus el, adăugând că până la momentul deciziei din CExN relaţia cu şeful social-democraţilor a fost una “tensionată”.

Despre ce va face mai departe în PSD, Tudose a spus că are funcţia de vicepreşedinte al partidului. “Sunt vicepreşedinte şi înţeleg că locul nu este ameninţat, dacă aveţi dvs. alte informaţii…”.

Citește mai departe

Externe

O moldoveancă a căzut în gol de pe un munte în Italia. Femeia a mers să alerge la o altitudine de 1700 metri

Publicat

pe

De către

O moldoveancă în vârstă de 45 de ani, a murit după ce e a căzut de pe un munte. Tragedia s-a produs sâmbătă, în comuna Ala, provincia Trento, în zona Refugiului Fraccaroli, scrie stirilocale.md.

Moldoveanca împreună cu un prieten au mers să alerge pe munte la o altitudine de 1,700 de metri.

Zona era înconjurată de o ceață densă, iar din cauza vizibilității reduse și a zăpezii înghețate, femeia a alunecat și a căzut în gol. Un martor a auzit strigăte și a chemat imediat salvamontiștii.

Salvamontiștii au reușit să localizeze femeia, dar din păcate nu au mai putut face nimic pentru ea, căderea a fost fatală.

În încercarea de a ajunge la moldoveancă, bărbatul care o însoțea s-a rătăcit și a fost găsit câteva ore mai târziu în stare de hipotermie.

Citește mai departe

Externe

Vladimir Putin a comparat mumia lui Vladimir Lenin cu moaştele sfinţilor creştini

Publicat

pe

De către

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a comparat mumia lui Vladimir Lenin, expusă în Piaţa Roşie din Moscova, cu moaştele sfinţilor creştini, în filmul documentar Vaalam, din care au fost difuzate câteva fragmente pe pagina web a Radioteleviziunii Ruse, informează duminică EFE.

“Pe Lenin l-au pus într-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfinţilor pentru ortodocşi şi, în general, pentru creştini?”, s-a întrebat retoric şeful statului rus, care a declarat că partizanii înhumării mumiei lui Lenin îi spun că în lumea creştină nu există tradiţia de a nu îngropa rămăşiţele umane. “Cum să nu? Mergeţi la Muntele Athos (Grecia) şi veţi vedea că există relicve de sfinţi”, a susţinut el.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că puterea sovietică “nu a inventat nimic nou, ci pur şi simplu şi-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp în urmă”.

Putin a adăugat că ideologia comunistă şi creştinismul sunt similare, deoarece conceptele egalităţii, fraternităţii şi justiţiei sunt înscrise în Sfintele Scripturi.

Potrivit mai multor sondaje, circa 60% dintre ruşi sunt în favoarea înhumării rămăşiţelor pământeşti ale fondatorului Uniunii Sovietice, însă Kremlinul asigură că înhumarea mumiei lui Lenin nu este un subiect pe agenda sa.

Sursa: Agerpres

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Economie4 ore în urmă

A doua cea mai mare bancă din România investește în sectorul bancar din Republica Moldova

A doua cea mai mare bancă din România, a devenit acţionar al Victoriabank, a treia bancă din Republica Moldova din...

Cultură4 ore în urmă

ARC muzical-istoric revine cu două concerte de muzică clasică basarabeană

ARC muzical-istoric, proiectul independent de redescoperire, conservare și difuzare a unui segment din patrimoniul istoric, intelectual și cultural în dispariție...

Social5 ore în urmă

Experţi ai Iniţiativei globale pentru operaţiuni de menţinere a păcii la Ministerul Apărării

Secretarul general de Stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, a avut astăzi o întrevedere cu un grup de experţi responsabili...

Justiție5 ore în urmă

Un libanez, trimis în judecată pentru depoziții false în cadrul confruntării cu fostul consul onorific al Siriei la Chişinău

Un libanez va compărea pe banca acuzaţilor pentru prezentarea, cu bună ştiinţă, a declaraţiilor mincinoase în cauza penală de învinuire...

Diverse6 ore în urmă

Partenerii de la Moscova ai lui Usatîi ar fi agenți ai Moscovei în războiul hibrid contra Occidentului

Șeful Căilor Ferate Ruse și partenerul liderului „Partidului Nostru”, Vladimir Yakunin este una din persoanele implicate în războiul informațional hibrid...

Cultură7 ore în urmă

28 de dosare, depuse la selecţia naţională Eurovision 2018

28 de dosare au fost înscrise în concursul pentru etapa naţională Eurovision 2018, iar printre cei care au reuşit să...

Justiție7 ore în urmă

Trei elevi din Telenești au fost loviți peste cap de profesoare, pentru că nu și-au făcut temele. Ce au făcut părinții când au aflat

O fostă profesoară de limba rusă din cadrul Gimnaziului din satul Mihalaşa, raionul Teleneşti, tot ea şi directoare a respectivei...

Advertisement

Opinii