Connect with us

Externe

Palatul Buckingham: Prințul William și Kate așteaptă al treilea copil

Publicat

pe

Prințul William, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit, și soția sa Kate, ducesă de Cambridge, așteaptă al treilea copil, informează luni Reuters citând un anunț al Palatului Buckingham.

În anunț se precizează că „Regina și membrii ambelor familii sunt bucuroși de veste”.

De asemenea, ducesa de Cambridge și-a anulat evenimentul la care urma să participe astăzi.

William și Kate mai au doi copii: George Alexander Louis și Charlotte Elizabeth Diana, născuți în 2015, respectiv 2013.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Polițiștilor ruși li se recomandă să evite vacanțele în Republica Moldova

Publicat

pe

De către

Ministerul de Interne de la Moscova a publicat o listă cu 13 țări și regiuni care sunt recomandate să fie vizitate de polițiștii ruși în timpul concediilor din anul 2018. Printre acestea figurează Abhazia și Osetia de Sud, precum și aproape toate țările CSI, cu excepția Ucrainei și a Moldovei.

Lista țărilor a fost elaborată reieșind din “condițiile militaro-politice, criminogene, sanitaro-epidemiologice și climaterice” și va fi luată în considerație la examinarea cererilor angajaților Ministerului de Interne la plecarea în vacanță peste hotarele țării.

Printre cele mai îndepărtate țări care pot fi vizitate de polițiștii ruși sunt: Cuba, China și Vietnam.

Pentru prima dată lista statelor în care se permite să se odihnească polițiștii a apărut în 2014. Și de atunci se scade constant.

Astfel, până de curând, ofițerii de poliție au putut să se odihnească în Turcia, Egipt, Tunisia, Nicaragua și Maroc, însă acum alegerea a foste limitată la 13 destinații.

Citește mai departe

Externe

42 de oameni au împreună avere cât jumătate din populaţia planetei

Publicat

pe

De către

Prăpastia dintre cei mai bogaţi şi cei mai săraci s-a adâncit şi mai mult anul trecut. 42 de pământeni au împreună avere cât jumătate din populaţia planetei. Sunt două dintre concluziile unui raport făcut de o organizaţie umanitară, cu câteva ore înaintea Forumului Economic de la Davos.

82% din bogăţia generată anul trecut a mers la cei mai avuţi 1% dintre oameni. Asta în timp ce, pentru jumătatea săracă a populaţiei, adică aproape patru miliarde, viaţa nu a devenit mai uşoară. Aceasta e imaginea de ansamblu a raportului anual publicat de Oxfam.

Averea celor mai înstăriţi 1% dintre oameni a crescut cu 762 de miliarde de dolari anul trecut. O sumă de 7 ori mai mare decât cea care ar fi necesară pentru a pune capăt sărăciei extreme din lume.

De altfel, anul 2017 a însemnat o creştere fără precedent a numărului de miliardari în dolari. La fiecare două zile, a mai apărut unul. În total, Oxfam estimează că sunt 2.043.

De asemenea, raportul arată că 9 din 10 miliardari sunt bărbaţi, iar doamnele rămân mai prost plătite decât domnii. Şi tot raportul OXFAM spune că directorul unei companii din top 5 firme de îmbrăcăminte din lume câştigă în cinci zile cât câştigă toată viaţa lui un muncitor din Bangladesh, adică cel care face astfel de haine.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe

Externe

Rusia a rămas fără reprezentant permanent la NATO

Publicat

pe

De către

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a eliberat pe Aleksandr Gruşko din postul de reprezentant permanent al Rusiei la NATO, un decret în acest sens fiind publicat luni pe portalul oficial de informaţii juridice al administraţiei ruse, informează agenţia de presă oficială TASS.

Printr-un alt decret, preşedintele rus l-a numit pe Aleksandr Gruşko ministru adjunct de externe. Ambele documente au intrat în vigoare în ziua semnării, 22 ianuarie.

Grușko a fost numit reprezentant permanent al Federației Ruse la NATO în octombrie 2012. El detine grad diplomatic de ambasador extraordinar și plenipotențiar, acordat în iulie 2004.

Oficial, autorităţile ruse nu au anunţat încă dacă vor trimite o altă persoană care să-l înlocuiască pe Gruşko în post şi nu au făcut niciun comentariu pe acest subiect.

Relaţiile dintre Rusia şi NATO trec prin cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece, ca urmare a anexării peninsulei Crimeea de către Moscova în 2014 şi a rolului acesteia din urmă în conflictul din estul Ucrainei. UE şi SUA au instituit din 2014 o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, în vigoare şi în prezent.

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Social1 oră în urmă

Italia a donat echipament şi tehnică militară Armatei Naţionale

Guvernul Italiei a oferit Armatei Naţionale un lot de echipament şi tehnică militară. Contractul de donaţie a fost semnat astăzi...

Social2 ore în urmă

O ambulanţă, surprinsă în timp ce transporta brazi// VIDEO

„Undeva un pacient așteaptă ambulanța, iar ea în acest timp duce BRAZI! (cu încălcarea regulilor de circulație)”, a notat autorul...

Social2 ore în urmă

Promo-LEX: CNAS trebuie să înceteze practica de sistare ilegală a plăților sociale pentru cetățenii din zona de securitate

Judecătoria municipiului Chișinău și Curtea de Apel Chișinău au dat câștig de cauză beneficiarilor de pensii din regiunea transnistreană, ale...

Social3 ore în urmă

Peste 200 de moldoveni vor merge la Iași pentru a marca împlinirea a 159 de ani de la Mica Unire

Peste 200 de basarabeni vor merge mâine la Iași pentru a marca împlinirea a 159 de ani de la Mica...

Justiție3 ore în urmă

Victor Micu a fost reales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Victor Micu a fost reales astăzi în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Candidatura lui Micu a fost...

Diverse4 ore în urmă

Ordin de la Primărie privind curățarea zonele din jurul școlilor și grădinițelor

Primarul interimar Silvia Radu a dispus mobilizarea serviciilor primăriei pentru a continua curățarea drumurilor și trotuarelor din capitală. Într-un mesaj...

Social4 ore în urmă

Un bărbat a mers la un centru auto să-și schimbe uleiul la mașină, dar aceasta s-a deteriorat. Cum și-a făcut dreptate

Un bărbat a mers la un centru de deservire a automobilelor să-și schimbe uleiul la mașină. După 2-3 luni din...

Advertisement

Opinii