Connect with us

Externe

Moscova panicată! Peste 20.000 de oameni evacuaţi în urma unor alerte cu bombă

Publicat

pe

Peste 20.000 de persoane au fost evacuate miercuri din centre comerciale, gări şi universităţi din Moscova, în urma unor alarme cu bombă. Potrivit presei de la Moscova, în total au fost recepţionate aproximativ 30 de apeluri telefonice care au început simultat şi au continua după începerea evacuărilor.

Pare să fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie să verificăm credibilitatea acestor mesaje”, a declarat o sursă din serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă,

Serviciile de urgenţă au anunţat că unităţi de genişti şi câini antrenaţi verifică toate clădirile vizate.

Printre cele 30 de locuri unde s-au înregistrat ameninţări cu bombă se numără cele mai mari trei gări din oraş, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piaţa Roşie şi trei universităţi, printre care Universitatea de Medicină şi Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale.

Potrivit interlocutorului TASS, deja au fost verificate cel puțin cinci obiective, printre care gările Kazanski și Kievski, unde amenințările s-au dovedit a fi false.

În ultima vreme, într-o serie de orașe rusești, cum ar Stavropol, Iujno-Sahalin, Magadan, Vladivostok, Perm, Kalinigrad, Iakutsk, Krasnoiarsk, au fost înregistrate o serie de apeluri telefonice anonime, care informau cu privire la amplasarea de obiecte explozive în centre comerciale, clădiri administrative, școli, universități și cinematografe.

Foto: Gazeta.ru

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la funcția de președinte al Rusiei

Publicat

pe

De către

Un grup de inițiativă a votat, la Moscova, pentru înaintarea lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din Rusia, care vor avea loc în 2018. Acțiuni similare au avut loc și în Vladivostok, Ekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Perm, Krasnoyarsk și în alte orașe din Federația Rusă.

La întrunirile grupurilor de inițiativă au participat și reprezentanți ai Comisiei Electorale Centrale ruse. Aceștia au declarat că documentele pentru înregistrarea lui Nvalnîi în cursa prezidențială vor fi analizate și ulterior, se va lua o decizie. Totuși, anterior, reprezentanții CEC-ul rus au spus că doar o minune l-ar putea ajuta pe Alexei Navalnîi să candideze la prezidențiale, dat fiind faptul că acesta a fost condamnat anterior într-un dosar penal.

Alexei Navalnîi este unul dintre principalii opozanți ai regimului Putin.

Citește mai departe

Externe

Kievul anunță victoria asupra Gazprom în arbitrajul de la Stockholm

Publicat

pe

De către

„Naftogaz” Ucriana, distribuitorul național de gaze, a câștigat arbitrajul împotriva Gazprom la toate articolele disputate pe marginea contractului de furnizare a gazului semnat de cele doua în 2009, se arată într-o declarație a Naftogaz, transmisă de Interfax-Ucraina.

Arbitrajul de la Stockholm a respins în totalitate pretențiile Gazprom cu privire la articolul „take or pay”, in baza caruia Moscova cerea de la Kiev plata a 56 miliarde USD pentru gazul livrat dar neconsumat de Ucraina în perioada 2012-2017. Această parte a litigiului era cea mai mare pretentie financiara dintre părți.

Totodata, Naftogaz a obtinut reducerea volumelor obligatorii anuale de gaze cu mai mult de zece ori, în funcție de necesitatile sale interne.

În plus, Arbitrajul de la Stockholm a redus prețul gazului livrat de Gazpom cu 27,4%, care a ajuns astfel la 352 de dolari/1000 de metri cubi, fata de 485 dolari.
Naftogaz estimează efectul general pozitiv al deciziilor arbitrajului la peste 75 de miliarde de dolari pe întreaga durată a contractului de furnizare a gazului.

Compania ucraineana precizeaza ca judecatorii urmeaza sa se pronunte si asupra cererii Naftogaz fata de Gazprom pentru plata a 16 miliarde USD în cadrul acordului privind tranzitul gazelor. Deciza este așteptată la 28 februarie 2018.

Audierile la Curtea de Arbitraj de la Stockholm in litigiul dintre societatea ucraineană „Naftogaz“ și monopolul rusesc „Gazprom“ vizeaza termenii contractului de furnizare a gazelor naturale rusești semnat în 2009.

Aceste audieri se desfășoară dupa ce părțile nu au fost de acord cu privire la punerea în aplicare a hotarârii interimare luate de arbitraj în luna mai a acestui an.

La 31 mai, Arbitrajul de la Stockholm a respins cerințele Gazprom cu privire la principiul „take or pay”.

De asemenea, arbitrajul a satisfacut cererea Naftogaz privind revizuirea prețului gazului în contractul încheiat cu Gazprom și a anulat interdicția de reexport de gaze.

Naftogaz se judecă în două procese cu Gazprom. Primul vizează contract de tranzit de gaze, iar al doilea contractul vânzare/cumpărare de gaze naturale.

Sursa: paginaderusia.ro

Citește mai departe

Externe

Ministrul Justiţiei din Polonia cere abrogarea legii privind prescrierea crimelor comunismului

Publicat

pe

De către

Zbigniew Ziobro, ministrul Justiţiei şi procuror-general al Poloniei, a cerut Curţii Constituţionale de la Varşovia să abroge legea privind prescrierea crimelor comise de oficiali ai fostului regimul comunist în perioada 1944-1989, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Codul Penal polonez prevede “garanţii de impunitate” pentru oficiali comunişti, fiind vizate infracţiuni pasibile de până la 5 ani de închisoare pentru tortură şi alte forme de tratament crud, inuman sau degradant, comise în mod intenţionat de funcţionari ai poliţiei politice comuniste împotriva unor militanţi anticomunişti.

Potrivit ministrului Justiţiei, autorii acestor crime au beneficiat de „omisiuni voluntare ale urmăririi în justiţie”.

Partidul Lege şi Justiţie (PiS, centru-dreapta), aflat la guvernare la Varşovia, a promis că va “decomuniza” Polonia, acuzând autorităţile liberale precedente că nu au făcut îndeajuns pentru a elimina vestigiile comunismului, ba chiar i-au protejat pe comunişti.

În acest context, Partidul Lege şi Justiţie a iniţiat o amplă reformă a sistemului justiţiei din Polonia, despre care Comisia Europeană afirmă că subminează independenţa justiţiei, oferindu-i ministrului Justiţiei dreptul de a numi şi de a destitui judecători ai instanţelor superioare. Bruxellesul denunţă şi reformele privind funcţionarea Tribunalului Constituţional din Polonia.

Drept urmare, miercuri, Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene să adopte o decizie în virtutea Articolului 7 al Tratatului UE, care prevede posibilitatea suspendării drepturilor de vot ale Poloniei, din cauza situaţiei sistemului judiciar polonez.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Reportaje11 ore în urmă

Cât de realizabile sunt promisiunile electorale ale lui Igor Dodon?

Anul trecut, pe data de 23 decembrie, avea loc învestirea Președintelui Republicii Moldova. Igor Dodon a câștigat alegerile, devansând-o pe...

Externe12 ore în urmă

Alexei Navalnîi a fost nominalizat la funcția de președinte al Rusiei

Un grup de inițiativă a votat, la Moscova, pentru înaintarea lui Alexei Navalnîi în calitate de candidat la alegerile prezidențiale...

Externe13 ore în urmă

Kievul anunță victoria asupra Gazprom în arbitrajul de la Stockholm

„Naftogaz” Ucriana, distribuitorul național de gaze, a câștigat arbitrajul împotriva Gazprom la toate articolele disputate pe marginea contractului de furnizare...

Diverse13 ore în urmă

Rețetă de Crăciun: Cârnaț cu sânge

Multiple credințe populare priuind efectul benefic al contactului cu sângele se manifestă mai ales la marile sărbători calendaristice, când norme...

Externe14 ore în urmă

Ministrul Justiţiei din Polonia cere abrogarea legii privind prescrierea crimelor comunismului

Zbigniew Ziobro, ministrul Justiţiei şi procuror-general al Poloniei, a cerut Curţii Constituţionale de la Varşovia să abroge legea privind prescrierea...

Important15 ore în urmă

Autorităţile vor lansa un nou tip de acte în februarie 2018

Începând cu februarie 2018, cetățenii Republicii Moldova vor putea achiziționa pașapoarte de tip nou. Anunțul a fost făcut de directorul...

Politică15 ore în urmă

Ambasadorul Delegației UE în RM: „Este important ca aplicarea legii să nu pună obstacole suplimentare și nenecesare pluralismului media”

Adoptarea cât mai rapidă a unui nou Cod al Audiovizualului, care să corespundă prevederilor europene în materie, în principal Directivei...

Advertisement

Opinii