Mai multi candidati de primar al capitalei pledeaza pentru un nou plan de dezvoltare a Chisinaului

Cel putin patru din cei 10 candidati la postul de Primar General al municipiului Chisinau considera deosebit de importanta implementarea unui nou Plan de dezvoltare a capitalei. Ei au facut aceasta declaratie marti seara, in cadrul dezbaterilor electorale, difuzate de postul public de televiziune „Moldova-1”.

Potrivit Agentiei INFOTAG, Zinaida Grecianii, candidat din partea Partidului Comunistilor, a mentionat ca fara un astfel de plan nu se poate vorbi despre transformarea Chisinaului intr-un oras european in adevaratul sens al cuvintului.

Iuliana Gorea-Costin, candidat independent, a mentionat ca Planul in vigoare a fost elaborat si aprobat inca in anul 1989, pe timpul Uniunii Sovietice, cind viziunea asupra dezvoltarii orasului era total diferita. Ea a informat ca proiectul noului Plan a fost deja elaborat cu ajutorul PNUD, organizatie care ar putea contribui, inclusiv financiar, si la implementarea documentului.

Mihai Severovan, candidat independent, a mentionat ca, lipsa unui nou Plan de dezvoltare a municipiului, este o piedica serioasa in calea investitiilor interne si externe. El s-a aratat convins ca numai prin buna implementare a documentului elaborat cu suportul PNUD vor putea fi solutionate cele mai stringente probleme ale capitalei.

Gheorghe Susarenco, candidat din partea Partidului Popular Crestin-Democrat, a opinat ca in cazul in care noul Plan nu va fi implementat in timpul apropiat, „vom ajunge sa avem baruri, cafenele, alte locuri de agrement si case de locuit chiar pe trotuare si in parcuri”.

Valeri Climenco, candidat din partea blocului electoral „Ravnopravie – Patria-Rodina”, a sustinut ideea planului ca principiu, dar a spus ca, la moment, candidatii de primar nu ar trebui sa se concentreze asupra ei.

„Implementarea unui astfel de Plan costa sute de milioane de dolari, iar noi nu avem acesti bani. De aceea, decit sa vorbim in termeni generali, eu propun sa purcedem la actiuni concrete – sa reparam drumurile, sa solutionam problemele legate de tarife etc. Oamenii nu au nevoie de idei grandioase, ci de solutionarea problemelor cu care ei se confrunta in viata de zi cu zi”, a declarat el.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.