Connect with us

Externe

Incendiu puternic în zona centralei nucleare de la Cernobîl. 150 de pompieri luptă cu flăcările// VIDEO

Publicat

pe

Un puternic incendiu a izbucnit marţi în zona din jurul centralei accidentale de la Cernobîl. Autorităţile ucrainene dau asigurări că nu s-a detectat vreo creştere periculoasă a nivelului radiaţiilor.

Potrivit presei locale, la operatiunea de stingere a focului au fost antrenate avioane care au aruncat peste o 100 tone de apă. De asemenea, 34 de unități de tehnică și 150 de pompieri luptă pentru lichidarea focarului.

Nicio agravare a nivelului radioactivităţii nu a avut loc în zona de excludere şi nici în teritoriile adiacente, a anunţat într-un comunicat administraţia acestei zone.

Incendiul s-a propagat până la mai puţin de zece kilometri de centrală, pe iarba uscată din zona puternic radioactivă, după care s-a extins la o zonă împădurită.

Reactorul numărul patru al centralei nucleare sovietice de la Cernobîl, situată la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, a explodat, în 1986, în cursul unuii test de securitate, şi a provocat cel mai grav accident nuclear din Istorie.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un fost ministru de Finanţe și-a plătit cauțiunea cu lingouri de aur

Publicat

pe

De către

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a plătit o parte din cauţiunea în valoare de un milion de euro stabilită de către procurorii DNA cu lingouri de aur în valoare de aproximativ 100.000 de euro, au precizat, pentru agenţia Mediafax surse judiciare.

Sebastian Vlădescu s-a prezentat la sediul DNA pentru a plăti o parte din cauţiunea de un milion de euro stabilită de către procurori.

Surse judiciare au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că fostul ministru de Finanţe a depus lingouri de aur în valoare de aproximativ 100.000 de euro şi mai multe documente aferente unor bunuri mobile şi imobile.

DNA a anunţat, în luna aprilie, că fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat favorabil solicitarea Direcţiei. Procurorii au stabilit pentru acesta o cauţiune de un milion de euro.

Potrivit procurorilor, “în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie”.

Citește mai departe

Externe

Bărbat, amendat după ce a înfăşurat un cireş cu sârmă ghimpată ca să nu ajungă copiii la fructe

Publicat

pe

De către

Un bărbat a fost amendat de Poliţia Locală a municipiului Bistriţa după ce a înfăşurat un cireş cu sârmă ghimpată ca să nu ajungă copiii la fructele care au început să se coacă, transmite Mediafax.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani din Bistriţa a fost amendat duminică, de Poliţia Locală, cu 300 de lei, după ce a înfăşurat un cireş cu sârmă ghimpată.

Copacul a fost plantat în urmă cu zeci de ani de bărbat, în faţa blocului în care locuieşte, într-o grădină comună aflată între imobile.

Anul acesta, nervos pe copiii din zonă care au început să se urce în copac de cum s-au copt cireşele, a decis să protejeze copacul plin de fruncte înfăşurându-l în sârmă ghimpată.

Sârma ghimpată a fost îndepărată din copac în prezenta agenţilor de la Poliţia Locală Bistriţa, mai scrie sursa citată.

Citește mai departe

Externe

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost ASASINAT, este în VIAŢĂ

Publicat

pe

De către

Jurnalistul rus Arkadi Babcenko, despre care se anunţase că a fost asasinat la Kiev, este în viaţă. Autorităţile ucrainene au explicat că asasinatul a fost înscenat pentru dejucarea unui complot organizat de serviciile secrete ruse, relatează BBC şi Reuters.

Vasil Hriţak, directorul Serviciului ucrainean de securitate (SBU), a confirmat că jurnalistul este în viaţă, explicând că înscenarea asasinatului a fost făcută pentru depistarea unor agenţi ruşi care intenţionau să comită crima.

„Datorită acestei operaţiuni, noi am reuşit să dejucăm o provocare cinică şi să documentăm pregătirea acestei crime de către serviciile speciale ruseşti’, a declarat şeful SBU, Vasil Griţak, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Arkadi Babcenko.

Arkadi Babcenko le-a mulţumit autorităţilor ucrainene că i-au salvat viaţa. Jurnalistul rus a spus că fusese avertizat cu privire la pregătirea unui asasinat la comandă la adresa sa acum o lună şi că pentru viaţa sa s-au plătit 40.000 de dolari.

„Vreau să transmit că îmi pare rău pentru toţi cei care au suferit din cauza anunţului morţii mele. Eu am fost nevoit să îmi înmormântez de multe ori prieteni sau colegi”, a declarat Arkadi Babcenko la sediul SBU, potrivit Kyiv Post.

Arkadi Babcenko a explicat că individul care intenţiona să îl asasineze a fost arestat în cadrul unei operaţiuni a serviciilor secrete ucrainene.

O femeie a sunat marţi la serviciul de ambulanţă şi a anunţat că l-a găsit împuşcat pe soţul ei, în apartamentul din Kiev în care locuiau. Jurnalistul Arkadi Babcenko a decedat la spital, din cauza rănilor suferite, comunicase marţi seară Poliţia ucraineană.

Anchetatorii anunţau că suspectau că Arkadi Babcenko a fost asasinat din cauza activităţilor profesionale. Arkadi Babcenko, un critic al Administraţiei Vladimir Putin, s-a mutat din Rusia în Ucraina de mai puţin de un an, deoarece se temea să nu fie asasinat.

Citește mai departe