Connect with us

Reportaje

Îmi doresc copiii mei să vadă și-atât

Publicat

pe

Anatolie și Diana stau întinși pe o canapea, gânguresc. Se rostogolesc de pe o parte pe alta. Diana a învățat să meargă de ceva vreme. Anatolie – nu. Nu sunt obișnuiți cu oaspeți în casă, prezența noastră îi agită. Anatolie se zbate uneori ca peștele pe uscat, iar Diana începe să caute intrusul. Totuși, atâta timp cât răsună muzica în camera de cămin, care le este casă de ceva vreme, copiii sunt liniștiți. În mai puțin de jumătate de oră, băiatul ne-a cucerit cu zâmbetul lui sincer, iar fetița – cu blândețea și curiozitatea sa. Acum trei ani, Valentina, mama celor doi copilași, a primit verdictul de la doctori – Anatolie și Diana s-au născut cu paralizie cerebrală și sunt slab-văzători.

Citește reportajul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

S-a lansat în presă în toamna lui 2012, la ziarul Timpul, unde a fost reporteră și redactoare adjunctă. S-a alăturat echipei Moldova.org începând cu iunie 2016.

Citește mai departe
Advertisement

Reportaje

Toamna în care s-au numărat democrații

Publicat

pe

De către

Alegerile locale sunt un fenomen obișnuit pentru localitățile din Republica Moldova. Campaniile electorale nu se diferențiază nici ele prea mult – aceleași promisiune de bunăstare, de schimbări pozitive în viitor și aceleași modalități de promovare ale candidaților, cu mici excepții doar.

În această toamnă, la mijloc de noiembrie, au avut loc alegeri locale în zece localități din țară: orașul Sângera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți, comuna Zârnești, comuna Plopi, comuna Ștefănești, satul Fundurii Noi, comuna Lăpușna, comuna Sărăteni, satul Căpriana și comuna Ghiliceni. Pentru funcția de primar în aceste comune, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali. Pentru a vedea cum a decurs campania electorală și cum s-au desfășurat alegerile din acest an, am vizitat una dintre acestea – orașul Sângera.

Citește reportajul integral pe reportaje.moldova.org

Citește mai departe

Reportaje

Cât va plăti fiecare dintre noi în bugetul public?

Publicat

pe

De către

Cum ajung banii noştri la guvernanți și cum facem noi ca ei să ajungă acolo unde ne dorim? Ne privește sau nu legea bugetului? 19 mii de lei, cât va plăti fiecare dintre noi la bugetul public național, este mult sau puțin? Care sunt prioritățile Republicii Moldova pentru 2018? În care domeniu au fost reduse investițiile? Unde au crescut? La aceste întrebări răspunde Dumitru Budianschi, Director Program „Sectorul public: economie, finanțe, management”, în cadrul Centrului analitic independent Expert-Grup.

Urmăriți interviul pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Reportaje

10 lucruri pe care trebuie să le știi despre violența domestică în Moldova

Publicat

pe

De către

  1. Șase din zece femei s-au confruntat cu cel puțin o formă de violență. O treime dintre ele nu au raportat cazurile niciodată.

Citește articolul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe
Advertisement Enter ad code here

Ultimele Știri

Reportaje4 minute în urmă

Îmi doresc copiii mei să vadă și-atât

Anatolie și Diana stau întinși pe o canapea, gânguresc. Se rostogolesc de pe o parte pe alta. Diana a învățat...

Diverse3 ore în urmă

MAEIE: Cetățeni moldoveni nu au avut de suferit în accidentul feroviar din Spania

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul feroviar din apropierea orașului Madrid, Spania, relatează Serviciul diplomație publică,...

Cultură3 ore în urmă

La Balul Brazilor de Crăciun au fost adunați 41,6 mii de lei

De la sute până la mii de lei au fost oferiți pentru cei mai frumoși brazi licitați la Balul Brazilor...

Cultură3 ore în urmă

Sute de costume de epocă din colecția muzeului Ermitaj vor fi expuse la Sankt Petersburg

O jiletcă a lui Petru cel Mare, rochii ale împărătesei Ecaterina a II-a şi ale ultimei ţarine Alexandra, ucise de...

Externe5 ore în urmă

Atenționare de călătorie în Portugalia! Personalul de securitate din aeroporturi a intrat în grevă

Persoanele care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că, în zilele de 24 şi 25 decembrie...

Externe6 ore în urmă

Românii au ieșit din nou în stradă! Lupta cu modificarea legilor Justiției continuă

Peste 2.500 de persoane au protestat sâmbătă seara în Bucureşti şi în mai multe municipii din ţară faţă de proiectele...

Auto20 de ore în urmă

800 de șoferi au fost sancționați pentru geamuri fumurii

Poliția de patrulare a desfășurat operațiunea „Umbriș”, în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, pe întreg teritoriul țării. În cadrul...

Advertisement

Opinii