Connect with us

Externe

Fenomen bizar. Mii de broaşte au invadat un drum naţional în Vaslui// VIDEO

Publicat

pe

Un fenomen mai puţin obişnuit s-a înregistrat în judeţul Vaslui. În urma unei mici furtuni, mii de broscuţe au invadat şoseaua aflată în apropierea barajului Puşcaşi, stârnind uimire printre localnici, scrie Adevarul. ro.

Oamenii care locuiesc în apropierea barajului afirmă că broscuţele au invadat într-o primă fază iarba din jurul barajului, ulterior o parte dintre ele urcând pe şosea.

Fenomenul s-a accentuat în urma unei ploi torenţiale, urmate de vânt puternic . De teamă că broscuţele le-ar putea intra în case, localnicii au cerut ajutorul autorităţilor.

Acestea afirmă, însă, că oamenii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, deoarece fenomenul va dispărea ”de la sine”.

Fenomenul este pus de specialişti pe seama vântului care se roteşte în atmosferă pe o axă verticală, corelat cu mişcările de ascendenţă a aerului în pâlnia tornadică, apare un fenomen de sucţiune”.

Practic, de la suprafaţa lacului, broscuţele sunt ”luate pe sus” şi duse de vârtej într-o zonă apropiată, mai scri Adevarul.ro.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe

Externe

A apărut primul caz de hepatita E la om, transmisă de la animale

Publicat

pe

De către

Un bărbat de 56 de ani din Hong Kong a dezvoltat primul caz de hepatită E, boala fiind transmisă de la un șobolan. Cercetătorii nu știu momentan cum a contractat omul virusul, în schimb au descoperit că în apropierea casei lui erau mulți șobolani, potrivit BBC.

Până acum nu au mai existat dovezi că acest virus se poate transmite și la oameni. Era cunoscut însă faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

Medicii au descoperit cazul fără precedent după ce câteva teste imagistice au evidențiat funcționarea anormală a ficatului, după ce bărbatul a suferit o operație de transplant de ficat.

Mai multe cercetări au dezvăluit că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei care poate fi prezentă și la oameni.

Suntem de părere că mâncarea a fost infectată de un șobolan contaminat”, transmit medicii.

Simptomele hepatitei E includ icter, oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Medicii spune că recuperarea bărbatului decurge normal.

Sursa: Digi24.ro

Citește mai departe

Externe

Cum arată pantofii de 17 milioane de dolari. Sunt cea mai scumpă pereche de încălțăminte din lume

Publicat

pe

De către

Cei mai scumpi pantofi din lume au fost expuși spre vânzare la hotelul Burj Al-Arab din Dubai. Pantofii cu toc înalt, decorați cu aur, mătase şi sute de diamante, sunt estimați la 17 milioane de dolari , scrie Mediafax cu referire la Khaleej Times.

Producătorul, Jada Dubai, spune că sunt cei mai scumpi din lume. Fiecare pantof este decorat în vârf cu un diamant de 15 carate.

“Dubai este oraşul milionarilor şi miliardarilor… vedem aici o piaţă potenţială, împreună cu toată regiunea golfului”, a spus Hemant Karamchandani, şef al Passion Jewellers, compania care a furnizat pietrele preţioase.

View this post on Instagram

Diamonds, gold. The Passion Diamond Shoes.

A post shared by JADA DUBAI (@jadadubai) on

Perechea expusă la Burj Al-Arab sunt mărimea 36. Dacă persoana care îi comandă dorește să-i poarte poate să-i comande pentru mărimea sa după ce plătește suma integrală

Citește mai departe

Externe

Doi moldoveni, depistați morți pe un câmp din regiunea Moscovei

Publicat

pe

De către

Trupurile neînsuflețite a doi bărbați originari din Republica Moldova au fost depistate pe un câmp de lângă Mojaisk, localitate aflată la circa o sută de kilometri de Moscova. Abia acoperiți cu pământ, bărbații au stat acolo aproximativ o lună, anunță 360tv.ru cu referire la surse din cadrul organelor de anchetă.

Pe cadavrele celor doi migranți experții au găsit numeroase plăgi de cuțit. Cele mai multe au fost depistate în regiunea toracică. Potrivit sursei citate, unul dintre bărbați avea 42 de ani, iar celălalt – 34.

Ambii erau înregistrați temporar în regiunea Sokolniki din capitala rusă, dar cei doi nu locuiau pe adresele indicate.

În realitate, bărbații locuiau într-un vagon de construcții din satul Mâșkino din apropierea orașului Mojaisk. Când cei doi oameni au dispărut, nimeni nu a apelat la poliție. Până în prezent nu se știe cine i-a ucis și în ce circumstanțe s-a produs crima.

Cadavrele au fost transportate la morgă, iar oamenii legii cercetează cazul și întreprind măsuri de identificare și reținere a celor care au comis crima.

Citește mai departe
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com