Connect with us

Externe

Fenomen bizar. Mii de broaşte au invadat un drum naţional în Vaslui// VIDEO

Publicat

pe

Un fenomen mai puţin obişnuit s-a înregistrat în judeţul Vaslui. În urma unei mici furtuni, mii de broscuţe au invadat şoseaua aflată în apropierea barajului Puşcaşi, stârnind uimire printre localnici, scrie Adevarul. ro.

Oamenii care locuiesc în apropierea barajului afirmă că broscuţele au invadat într-o primă fază iarba din jurul barajului, ulterior o parte dintre ele urcând pe şosea.

Fenomenul s-a accentuat în urma unei ploi torenţiale, urmate de vânt puternic . De teamă că broscuţele le-ar putea intra în case, localnicii au cerut ajutorul autorităţilor.

Acestea afirmă, însă, că oamenii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, deoarece fenomenul va dispărea ”de la sine”.

Fenomenul este pus de specialişti pe seama vântului care se roteşte în atmosferă pe o axă verticală, corelat cu mişcările de ascendenţă a aerului în pâlnia tornadică, apare un fenomen de sucţiune”.

Practic, de la suprafaţa lacului, broscuţele sunt ”luate pe sus” şi duse de vârtej într-o zonă apropiată, mai scri Adevarul.ro.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

H&M va modifica mărimile hainelor

Publicat

pe

De către

H&M, unul dintre cele mai puternice branduri de modă, își va mări măsurile hainelor în Marea Britanie, după ce mai mulți clienți s-au plâns că  articolele lor vestimentare sunt prea mici.

Un purtător de cuvânt al companiei H&M a anunțat: „Începem să facem aranjamentele pentru modificarea măsurilor hainelor de damă din Marea Britanie”, potrivit BBC citat de Digi24.ro.

De exemplu, cei care până acum purtau mărimea 12, vor trece de acum încolo la măsura 10.

Retailul suedez a luat această decizie după ce mai mulți clienți s-au plâns că hainele sunt prea mici, în comparație cu alte magazine.

În martie, o tânără a trimis o scrisoare deschisă companiei, care ulterior a devenit virală. Fata reclama faptul că deși de obicei poartă măsura 12/14, ea a reușit cu greu să probeze o pereche de blugi H&M, măsura 14.

Tânăra atrăgea atunci atenția ca în loc să încurajeze femeile să aibă încredere în ele, retailerul face exact opusul.

După aflarea veștii că brandul de modă își va modifica măsurile, tânăra a spus că este „foarte încântată” că efortul său a dat roade.

Citește mai departe

Externe

Incendiu puternic în zona centralei nucleare de la Cernobîl. 150 de pompieri luptă cu flăcările// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un puternic incendiu a izbucnit marţi în zona din jurul centralei accidentale de la Cernobîl. Autorităţile ucrainene dau asigurări că nu s-a detectat vreo creştere periculoasă a nivelului radiaţiilor.

Potrivit presei locale, la operatiunea de stingere a focului au fost antrenate avioane care au aruncat peste o 100 tone de apă. De asemenea, 34 de unități de tehnică și 150 de pompieri luptă pentru lichidarea focarului.

Nicio agravare a nivelului radioactivităţii nu a avut loc în zona de excludere şi nici în teritoriile adiacente, a anunţat într-un comunicat administraţia acestei zone.

Incendiul s-a propagat până la mai puţin de zece kilometri de centrală, pe iarba uscată din zona puternic radioactivă, după care s-a extins la o zonă împădurită.

Reactorul numărul patru al centralei nucleare sovietice de la Cernobîl, situată la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, a explodat, în 1986, în cursul unuii test de securitate, şi a provocat cel mai grav accident nuclear din Istorie.

Citește mai departe

Externe

Un fost ministru de Finanţe și-a plătit cauțiunea cu lingouri de aur

Publicat

pe

De către

Fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, a plătit o parte din cauţiunea în valoare de un milion de euro stabilită de către procurorii DNA cu lingouri de aur în valoare de aproximativ 100.000 de euro, au precizat, pentru agenţia Mediafax surse judiciare.

Sebastian Vlădescu s-a prezentat la sediul DNA pentru a plăti o parte din cauţiunea de un milion de euro stabilită de către procurori.

Surse judiciare au precizat, pentru agenţia de presă Mediafax, că fostul ministru de Finanţe a depus lingouri de aur în valoare de aproximativ 100.000 de euro şi mai multe documente aferente unor bunuri mobile şi imobile.

DNA a anunţat, în luna aprilie, că fostul ministru de Finanţe, Sebastian Vlădescu, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat favorabil solicitarea Direcţiei. Procurorii au stabilit pentru acesta o cauţiune de un milion de euro.

Potrivit procurorilor, “în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit, de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie”.

Citește mai departe