Connect with us

Externe

Două sacoșe pline cu bani, descoperite într-o biserică. Cei care au găsit pungile au găsit înăuntru 36 000 de euro

Publicat

pe

Două sacoşe pline cu bani au fost descoperite în confesionalul unei biserici din Roma. Cei care au găsit pungile au găsit înăuntru o sumă uriaşă: 36 000 de euro.

Sacoşele pline cu bani au fost găsite de preotul local, atunci când a făcut curat în micul confesional al bisericii catolice Santa Maria delle Grazie alle Fornaci din Roma, a informat vineri ziarul Il Messaggero, potrivit Agerpres.

„Am desfăcut nodul, am văzut primele bancnote şi m-am speriat gândindu-mă că era un dispozitiv exploziv sau altceva”, a povestit părintele Giovanni Martire Savina pentru ziarul citat.

Donațiile anonime semnificative pentru biserică sunt comune, a povestit preotul citat, însă nu au fost niciodată atât de mari.

Poliţia din Roma caută răspunsuri, după descoperirea inedită. Potrivit DPA, s-a speculat că banii provin fie de la un donator anonim, fie de la un “păcătos” pocăit, care dispunea de nişte bani “necuraţi”.

„În momentul de faţă nu excludem nimic”, a declarat unul dintre anchetatori, Salvatore Friano, citat de agenţia de ştiri italiană ANSA. „Încercăm să înţelegem dacă este vorba de un binefăcător care dorea să doneze bani pentru biserică sau de cineva care voia să scape de bani “, a precizat Friano.

Poliţia a confirmat că în caz că se află că banii nu au fost furaţi sau obţinuţi ilegal, aceştia vor fi donaţi bisericii.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Emoționant. Un urangutan se luptă cu buldozerul care îi defrișa pădurea// VIDEO

Publicat

pe

De către

În Indonezia, un urangutan a fost filmat în timp ce se lupta cu un buldozer care îi defrişa pădurea. Urangutanul a încercat cu toate forţele să-i alunge pe oamenii veniţi să-i distrugă casa, dar eforturile sale au eşuat.

Imaginile au fost filmate în 2013, dar organizaţia International Animal Rescue, care luptă pentru salvarea urangutanilor, le-a dat publicității abia acum.

„Aceste imagini dramatice arată impactul devastator al despăduririi asupra habitatului. Acest urangutan disperat încearcă să se refugieze de puterea distructivă a maşinii care a decimat deja totul în jurul ei”, a scris organizația.

Echipa activiștilor de mediu a reuşit să-l salveze pe acest urangutan şi să-l aducă în siguranţă.

„Din păcate, scene ca acestea devin din ce în ce mai frecvente în Indonezia. Despădurirea a determinat populaţia de urangutan să scadă, habitatele sunt distruse şi urangutanii sunt lăsaţi să moară de foame”, au adăugat cei de la International Animal Rescue.

Citește mai departe

Externe

Fenomen bizar. Mii de broaşte au invadat un drum naţional în Vaslui// VIDEO

Publicat

pe

De către

Un fenomen mai puţin obişnuit s-a înregistrat în judeţul Vaslui. În urma unei mici furtuni, mii de broscuţe au invadat şoseaua aflată în apropierea barajului Puşcaşi, stârnind uimire printre localnici, scrie Adevarul. ro.

Oamenii care locuiesc în apropierea barajului afirmă că broscuţele au invadat într-o primă fază iarba din jurul barajului, ulterior o parte dintre ele urcând pe şosea.

Fenomenul s-a accentuat în urma unei ploi torenţiale, urmate de vânt puternic . De teamă că broscuţele le-ar putea intra în case, localnicii au cerut ajutorul autorităţilor.

Acestea afirmă, însă, că oamenii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare, deoarece fenomenul va dispărea ”de la sine”.

Fenomenul este pus de specialişti pe seama vântului care se roteşte în atmosferă pe o axă verticală, corelat cu mişcările de ascendenţă a aerului în pâlnia tornadică, apare un fenomen de sucţiune”.

Practic, de la suprafaţa lacului, broscuţele sunt ”luate pe sus” şi duse de vârtej într-o zonă apropiată, mai scri Adevarul.ro.

Citește mai departe

Externe

H&M va modifica mărimile hainelor

Publicat

pe

De către

H&M, unul dintre cele mai puternice branduri de modă, își va mări măsurile hainelor în Marea Britanie, după ce mai mulți clienți s-au plâns că  articolele lor vestimentare sunt prea mici.

Un purtător de cuvânt al companiei H&M a anunțat: „Începem să facem aranjamentele pentru modificarea măsurilor hainelor de damă din Marea Britanie”, potrivit BBC citat de Digi24.ro.

De exemplu, cei care până acum purtau mărimea 12, vor trece de acum încolo la măsura 10.

Retailul suedez a luat această decizie după ce mai mulți clienți s-au plâns că hainele sunt prea mici, în comparație cu alte magazine.

În martie, o tânără a trimis o scrisoare deschisă companiei, care ulterior a devenit virală. Fata reclama faptul că deși de obicei poartă măsura 12/14, ea a reușit cu greu să probeze o pereche de blugi H&M, măsura 14.

Tânăra atrăgea atunci atenția ca în loc să încurajeze femeile să aibă încredere în ele, retailerul face exact opusul.

După aflarea veștii că brandul de modă își va modifica măsurile, tânăra a spus că este „foarte încântată” că efortul său a dat roade.

Citește mai departe