Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) a lansat astăzi un apel către cetăţenii ţării de a participa la un protest de amploare pe 17 septembrie 2017, care se va desfășura în fața Parlamentului Republicii Moldova, împotriva actualei guvernări.

Printre motivele invocate de organizatori figurează modificarea sustemului electoral, izolarea R.Moldova pe plan internaţional de “tandemul Dodon-Plahotniuc”, dar şi sărăcirea populaţiei.

“La 17 septembrie vă îndemn pe toţi cei care cred în democraţie să vină şi să-şi apere dreptul de a nu fi furaţi la următoarele alegeri parlamentare. Vin cu un îndemn special faţă de locuitorii orașului Chișinău: dvs puteți ajunge mai ușor la proteste, pentru că guvernarea nu vă poate împiedica. Chişinăul întotdeauna a dat dovadă de implicare în vremuri de restrişte”, a menţionat lidera PAS Maia Sandu.

Liderul Platformei DA Andrei Năstase a menţionat că doar cu o societate consolidată şi cu oameni deșteptați, “se poate față situației dramatice în care se află R.Moldova astăzi din cauza acestei guvernări antipopulare”.

Doar împreună putem edifica un stat de drept și o Moldovă în care vrei să trăiești. La 17 septembrie să fim în scuarul Parlamentului și să ne opunem acestui tandem Plahotniuc-Dodon”, a declarat Andrei Năstase.

Protestul va avea loc la 17 septembrie, începând cu ora 12.00 în scuarul Parlamentului. De asemenea, organizatorii au anunţat că vor organiza şi un marș către sediul Delegației UE la Chișinău.

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) a fost format în urma protestului din 6 septembrie 2015.