Cinism fără margini. Putin recunoaște public prezența militarilor ruși în Crimeea

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, recunoaște pentru prima dată în public că „omuleții verzi” din Crimeea, cum au fost nu fără o doză de sarcasm denumiți de ucraineni indivizii în camuflaj militar, înarmați până în dinți, dar fără însemne de distincție, sunt militari profesioniști în serviciul forțelor armate ale Federației Ruse.

Acest fapt el l-a confirmat în timpul unei transmisiuni directe, difuzată pe marginea reuniunii de la Geneva, unde SUA și UE încearcă, alături de miniștrii de externe de la Moscova și Kiev, să găsească o cale de detensionare a crizei ucrainene.

Întrebat cine sunt în realitate „omuleții verzi”, el a spus:

[blockquote style=”1″]În discuțiile cu partenerii străini, eu nici n-am ascuns că scopul nostru a fost să asigurăm asigurarea liberă a voinței locuitorilor din Crimeea. Așa că a trebuit să luăm măsurile necesare pentru a nu lăsa evenimentele să se dezvolte așa cum se dezvoltă ele astăzi în partea de sud-est a Ucrainei.[/blockquote]

Militarii ruși, potrivit lui Putin, trebuiau să apere locuitorii Crimeii. Tocmai în acest context, liderul rus a recunoscut pentru prima dată în public prezența trupelor sale pe teritoriul peninsulei.

„Din această cauză, în spatele forțelor de autoapărare a Crimeii stăteau militarii noștri. Ei au acționat corect, dar hotărât și profesional”, a declarat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin susține că altfel ar fi fost imposibilă organizarea unui „referendum transparent”.

Anterior, Putin nega prezența forțelor armate ruse în Crimeea, iar acum, după ce a recunoscut-o, refuză să confirme acțiunile militare desfășurate de țara sa în sud-estul Ucrainei.

„Prostii sunt astea. Nu există în estul Ucrainei nicio unitate rusă, nu există servicii speciale, nu sunt instructori. Toți sunt cetățeni de la fața locului și cea mai bună dovadă este că oamenii, la propriu, și-au scos măștile”, pretinde președintele Rusiei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.