Voronin a exprimat profundă recunoştinţă conducerii Rusiei

În cadrul vizitei de lucru efectuate la Moscova Preşedintele Republicii Moldova Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Preşedintele Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev a exprimat profundă recunoştinţă conducerii Federaţiei Ruse pentru suportul moral şi politic acordat autorităţilor legale ale Moldovei în situaţia politică dificilă în care s-a aflat ţara noastră după alegerile din 5 aprilie. „Apreciem înalt această poziţie, exprimată clar şi la momentul oportun”, – a menţţionat el.

Vladimir Voronin a apreciat că situaţia politică din Republica Moldova în prezent este normală şi că Guvernul activează de asemenea normal, ţara fiind în procesul pregătirii pentru desfăşurarea alegerilor anticipate, provocate de partidele parlamentare de opoziţie, prin neparticiparea la alegerile şefului statului.

După cum transmite AŞ NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la serviciul de presă al şefului statului moldovenesc, în cadrul întrevederii au fost examinate diverse probleme de interes comun, inclusiv cele vizînd situaţia economică dificilă din regiune. În acelaşi context au fost analizate chestiuni din domeniul cooperării comercial-economice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă, precum şi de ordin politic şi regional.

În declaraţia de presă făcută înaintea întrevederii, Dmitri Medvedev a remarcat semnificaţia efectuării vizitei preşedintelui moldovean la Moscova astăzi, în ziua în care este marcată aniversarea a 68 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Ziua de astăzi este o zi a tristeţii şi a comemorării victimelor războiului, a declarat Dmitri Medvedev, menţionînd că cetăţenii celor două ţări trăiesc aceleaşi emoţii pe data de 22 iunie şi că pe popoarele rus şi moldovenesc le leagă lupta comună împotriva fascismului şi eforturile comune de menţinere a păcii pe meleagurile noastre.

Preşedintele Vladimir Voronin a afirmat că ziua de astăzi este cu adevărat o zi a tristeţii pentru ţările noastre, precizînd că în Marele Război pentru Apărarea Patriei au căzut peste 300 de mii de moldoveni, Moldova trecînd şi prin experienţa genocidului asupra evreilor. „Aceste evenimente, – a continuat el, – rămîn în istorie, însă noi mereu le vom păstra în memoria noastră”. El s-a referit la acţiunile întreprinse de autorităţile moldovene în vederea restabiliri şi păstrării monumentelor gloriei militare, dar şi la cele legate de susţinerea socială a veteranilor. Preşedintele a precizat că şi în Republica Moldova astăzi se desfăşoară un şir de acţiuni dedicate eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.