PODCAST cu Pavel Brăila: „Arta e ca matematica, nu poți inventa o formulă nouă fără a ști tabla înmulțirii”

Știai că în Olanda statul era obligat să cumpere două lucrări pe an de la artiștii independenți, ca să-i încurajeze? Așa și-ar dori unul dintre cei mai cunoscuți artiști independenți de la noi, Pavel Brăila, să vadă susținere și din partea autorităților noastre.

În această ediție a podcastului Casa de Cultură Independentă Sandu Macrinici stă de vorbă cu artistul ca să afle ce înseamnă „artist independent”, cum se naște arta lui, dar și ce proiecte are în desfășurare.

Poți asculta podcastul integral mai jos:

De asemenea, acesta este disponibil pe Spotify, Google, YouTube sau blog. Toate episoadele proiectului sunt aici.

Nu divulgăm prea mult, dar te lăsăm cu câteva idei din episod:

  • „Fiind artist independent, nu depinzi de nimeni, te gândești la lucrările tale, la ideile tale. Vezi lumea așa cum o vezi și spui exact ceea ce simți, indiferent de piață, de ce-ți cer alții.”
  • „Din punct de vedere financiar este o provocare, dar artistul trebuie să fie mereu independent.”
  • „Arta e ca matematica, nu poți să inventezi o formulă nouă fără să cunoști tabla înmulțirii. Când nu știi nimic, ești super-intuitiv și nu-ți pasă. Când știi anumite standarde, ești atent.”
  • „Spectatorul este și el un coautor.”
  • „Acum o filmez pe doamna Vera care stă la Palanca și a refuzat orice confort, a hotărât să rămână în corturile pentru refugiați.”
  • „Niciodată nu mi-a fost frică să abordez o problemă, să-mi expun gândurile.”

Ascultă și:

PODCAST cu Ana Popa: „Trebuie să fii prezent și să susții cauzele în care crezi” 

PODCAST cu Rusanda Curcă, activista care aduce „Artă în Mahala”

Podcastul e realizat de Coaliția Sectorului Cultural Independent din RM, în parteneriat cu Teleradio Moldova și Asociația Oberliht, cu sprijinul financiar al Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.