Cum învață Moldova | „Timpurile s-au schimbat.” Cunoașterea limbii române, între necesitate și lipsă de specialiști

„Cum învață Moldova” este un proiect realizat de Moldova.org și Europa Liberă Moldova, care își propune să urmărească parcursul educațional al unui om în țara noastră, prin toate etapele lui: creșă, grădiniță, educație generală, universitară și continuă.

Autoritățile moldovene au lansat, de curând, un program național de studiere a limbii române pentru anii 2023-2025. Principala țintă a acestuia este instruirea profesorilor, în condițiile în care o bună parte dintre cadrele didactice din Găgăuzia și nu doar nu cunosc limba română. Jurnalista Europei Libere, Liuba Maxim, a stat de vorbă cu părinți, educatori, specialiști din educație și simpli cetățeni care spun că ,,timpurile s-au schimbat” și că acum cunoașterea limbii române a devenit un avantaj.

Autoare: Liuba Maxim

Citește și: Cuplu din Moscova, în limba română: „Ne place că viitorul Moldovei este împreună cu UE”

Am absolvit Facultatea de Jurnalism la Iași și am acumulat o experiență de peste 10 ani în presa scrisă, televiziune, podcasting și presă online. Am lucrat și în domeniul jurnalismului financiar, comunicării guvernamentale și corporative. Îmi împart viața între Spania și Moldova și cred că scrisul are puterea de a schimba lumea.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.