Premierul Pavel Filip a avut o discuţie telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir Groisman

Premierul Pavel Filip a avut în după amiaza zilei de luni o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Volodimir Groisman. Oficialii au discutat despre ultimele evoluții în realizarea angajamentelor de pe agenda bilaterală și perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-ucrainene.

În debutul dialogului, Pavel Filip l-a felicitat pe Volodimir Groisman cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de bună vecinătate, prietenie și colaborare între Republica Moldova și Ucraina, exprimându-şi convingerea că relațiile bilaterale se vor dezvolta în continuare în interesul cetățenilor ambelor state.

În context, premierul a subliniat importanța implementării  documentelor bilaterale semnate recent la Chișinău, menționând, în particular, că Republica Moldova se află la etapa finală de realizare a procedurilor de intrare în vigoare a Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Totodată, prim-miniştrii Pavel Filip şi Volodimir Groisman sau referit la acţiunile necesare pentru dinamizarea procedurii de demarcare a frontierei de stat între Republica Moldova și Ucraina, accentuând importanţa relansării activității Comisiei comune de demarcare, care s-a întrunit la Chișinău în perioada 1718 octombrie.

În acest sens, a fost accentuată necesitatea identificării  în bugetele ambelor țări a resurselor financiare pentru continuarea procesului de demarcare.

Prim-miniştrii au mai făcut un schimb de opinii privind colaborarea în domeniul protecţiei ecosistemului şi dezvoltării durabile a bazinului râului Nistru, găsirea soluţiilor optime pentru liberalizarea relaţiilor între ţări în sfera transportului auto internaţional, privind pregătirile pentru deschiderea în timpul apropiat a podului dintre localitățile Unguri și Bronița pentru circulația automobilelor.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.