Oamenii legii nu pot prinde un hoţ care pradă băncile din Kiev şi lasă ciocolate la locul infracţiunii

Poliţia oraşului Kiev a anunţat o recompensă de 100 mii de grivne pentru orice informaţii, care va permite reţinerea unui hoţ în serie care a reuşit să prade în ultimii 10 ani mai multe bănci din Ucraina, fără a fi identificat. În toate cazurile, bărbatul despre care se ştie că are circa 50–55 ani lăsa la locul infracţiunii ciocolate.

Ultimul jaf a avut în a doua jumătate a lunii februarie. Infractorul a intrat în oficiul unei bănci din sectorul Goloseevsk din Kiev, unde ameninţând cu un pistol a luat banii şi s-a făcut nevăzut, anunţă site-ul Poliţiei oraşului Kiev.

Camerele video au înregistrat un bărbat de 50-55 de ani, îmbrăcat într-o haină de culoare neagră.

Oamenii legii au declarat că bărbatul alege oficiile bancare, unde nu este pază. Acesta niciodată nu a utilizat arma. În câteva cazuri hoţul s-a prezentat drept un client al băncii şi solicita să fie condus în cabinetul directorului, pe care îl obliga să deschidă safeul cu bani.

„De obicei, după fiecare jaf, bărbatul lăsa la locul infracţiunii ciocolate sau alte dulciuri. Este un fel de „semnătură de firmă” a acestuia”, a declarat Serghei Rudenko, colaborator al Direcţiei urmărire penală al oraşului Kiev.

Analizând comportamentul infractorului, oamenii legii au stabilit că acesta niciodată nu se grăbeşte şi acţionează liniştit şi cu încredere.

Astfel, în iunie 2015 hoţul a intrat într-o filială Alfa-bank din Kiev unde a mers direct spre cabinetul directorului. Acolo, ameninţând cu un pistol, a cerut să-i fie daţi toţi banii din safeu. Bărbatul a luat 600 mii de grivne şi lăsând o ciocolată a părăsit locul infracţiunii până la venirea poliţiei.

[youtube id=”dIIFMas8L5A” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.