Noul şef al Delegaţiei UE Peter Michalko a prezentat astăzi scrisorile de acreditare preşedintelui Igor Dodon. Cu acest prilej, şeful statului i-a urat noului ambasador succes în activitate, exprimându-şi încrederea că relațiile de cooperare, realizate în cadrul mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii, vor continua.

Totodată, Igor Dodon i-a comunicat ambasadorului că, cu regret, “moștenirea este foarte grea după 8 ani de așa-zisa integrare europeană sub guvernările care s-au perindat și au speculat subiectul standardelor și calității vieții UE, aici la Chișinău”.

“Consider ca Ambasadorul Peter Michalko nu poate fi surprins si dus in eroare cu fluturarea drapelului UE pe instituții sau automobile, dar nici cu intenții deșarte de a introduce în Constituție obiectivul integrării europene“, a relatat preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Oficialului a precizat că Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, iar dinamica relațiilor sper că va fi în creștere.

Am ajuns la înțelegerea că săptămâna viitoare vom avea o întrevedere în cadrul căreia vom discuta în detalii subiecte cu privire la politica internă și externă a țării, cooperarea bilaterală și multilaterală, situația din regiune și alte subiecte de importanță majoră pentru Republica Moldova“,a adăugat preşedintele Dodon.

Peter Michalko a mai activat în RM. El a fost în perioada 2007-2011 consilier politic al reprezentantului special al UE în RM Kalman Mizsei. Anterior, diplomatul european a ocupat funcţia de consilier al Ambasadei Slovaciei în România şi în Grecia.