Connect with us

Politică

Nata Albot: Noul primar al capitalei trebuie să fie un Superman

Publicat

pe

Activista civică Nata Albot susține că noul primar al capitalei trebuie să fie un Superman ca să “le tragă țeapă nemernicilor și să reușească într-un an nu doar să nu eșueze, ci chiar să convingă chișinăuienii că au făcut o alegere bună”.

„Având în vedere că Moldova nu este o țară liberă și democratică, ar trebui să fim naivi ca să credem că victoria lui Andrei Năstase este una firească și binemeritată. Chiar și dacă era așa, la ora actuală lucrurile stau atât de prost în Moldova, încât nimeni de bună voie nu ar fi lăsat Chișinăul în mâinile opoziției, fără un scop meschin. Iar scopul meschin nu e doar unul. Sunt mai multe. Să decapiteze opoziția, să arate cât e de incompetentă și lipsită de viziune, să accentuieze populismul și lipsa unei echipe cu expertiză în spate, să genereze tensiuni între partidele care au făcut coaliție”, a declarat Nata Albot.

Aceasta a menționat că deși Andrei Năstase nu este un superman, ar putea deveni.

„Trebuie să fii Superman ca să le tragi țeapa nemernicilor și să reușești într-un an nu doar să nu eșuiezi, ci chiar să covingi chișinăuienii că au făcut o alegere bună. Or noi demult nu mai credem în alegeri bune. Și încă o lovitură sub centură oamenilor cu optimismul la pământ este tot ce le trebuie mafioților care au pus laba pe Moldova. Dragă Andrei Nastase, felicitări! Tu nu ești Superman, dar ai putea deveni într-un an dacă vei aduna o echipă, care să te ajute să faci măcar câteva lucruri bune pentru Chișinău. Câteva, dar bune. Nu te râșchira la multe, nu ne promite nimic. Alege câțiva oameni de încrede și profesioniști și fii un bun manager. Contează pe oamenii care azi te-au votat. Ei cel mai mult își doresc ca tu să reușești și cel mai mult să tem că iar să li se va trage țeapa”, a mai scris Nata Albot.

Menționăm că în urma celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, noul primar al Chișinăului a fost ales candidatul comun PDA, PAS și PLDM, Andrei Năstase.

Citește mai departe
Advertisement

Politică

Igor Dodon: În Chișinău s-a dat iarăși un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală

Publicat

pe

De către

Președintele Igor Dodon a declarat că, în cadrul turului doi al alegerilor locale pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, s-a dat un vot geopolitic, s-a votat ideologia, nu competența managerială reală.

Potrivit lui Dodon, deși pe durata mandatului de primar orășenii se plâng de gropi, de canalizare proastă, de construcții ilegale, de corupție și servcii necalitative, în campania electorală mulți dintre ei s-au arătat preocupați de probleme politice abstracte, nu de problemele reale ale orașului.

„Acesta este un fenomen regretabil, care se repetă a câta oară, spre nefericirea tot a orășenilor, care pătimesc apoi patru ani de pe urma acestor preferințe emoționale de-o zi”, a menționat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook..

El și-a exprimat speranța că noul primar nu va permite „degradarea catastrofală a orașului și va demonstra că îi pasă de soarta Chișinăului”.

„De altfel, Dorin Chirtoacă a fost un primar atît de prost, încît oricare alt primar de pe dreapta, inclusiv Andrei Năstase, ar putea fi o perioadă avantajat de comparația cu predecesorul său liberal”, a mai spus Igor Dodon.

De alrfel, potrivit lui Dodon, pentru Andrei Năstase aceasta a fost „o victorie „a lui Pyrrhusl”, deoarece îi va dezvălui caracterul populist și incompetența, totodată îl va îndepărta de bătălii politice mai importante pentru el”.

Precizăm că după procesarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.

Citește mai departe

Politică

PDM: Votul exprimat de alegători este categoric pentru menținerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană

Publicat

pe

De către

Partidul Democrat din Moldova a felicitat toți alegătorii care s-au prezentat la vot la alegerilor pentru Primăria Chișinău, declarând că votul exprimat de ei este unul categoric pentru menținerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană. 

Comentând victoria lui Andrei Năstase în lupta pentru fotoliul de primar, PDM a menționat că chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare. 

PDM a făcut apel la cetățeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar și în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiștilor, dar și a liberalilor, care au distrus capitala. Potrivit democraților, acestea sunt cele două partide care au avut cel mai mare număr de consilieri în Consiliul Municipal Chișinău, dar care au preferat războaiele în loc să lucreze pentru oraș.

„Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, democrații au declarat că Primăria capitalei revine acum unor forțe politice de opoziție, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar și pentru faptul că opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-și asume o importantă responsabilitate și să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acțiuni.

Partidul Democrat din Moldova a remarcat modul democratic în care s-au desfășurat aceste alegeri pentru Primăria Chișinău, în ciuda multiplelor speculații care s-au făcut atât înainte de primul tur, cât și înaintea celui de-al doilea.

Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziția, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câștigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală”, au mai spus democrații.

PDM și-a exprimat speranța că, odată cu încheierea alegerilor din Chișinău, se va încheia perioada de instabilitate politică din capitală și Primăria se va ocupa neîntârziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraș.

Precizăm că după procesarea a o sută procente din procesele verbale, Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Năstase a acumulat 52.57 de procente din numărul total de voturi, iar contracandidatul său Ion Ceban – 47,43%.

Citește mai departe

Politică

Andrei Năstase, noul primar de Chișinău. Ion Ceban: Îl voi aștepta zi de zi la Primărie

Publicat

pe

De către

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA, a câștigat alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. După procesare a 99 la sută din procesele verbale, Andrei Năstase a fost votat de 52,55 la sută de alegători, iar contracandidatul său socialistul Ion Ceban – 47,42 la sută.

Imediat după prezentarea rezultatelor parțiale, Ion Ceban a susținut o conferință de presă în care le-a mulțumit alegătorilor săi. Ion Ceban a spus că a făcut o campanie bună, dar că, în opinia sa, la acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic.

Cred că și în acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic. Iar în Chișinău sunt probleme reale, care trebuie rezolvate zi cu zi.  Vreau să-l felicit pe Andrei Năstase cu această victorie. Să-i urez succes în implementarea programului pe care și l-a propus, a declarat Ceban.

Acesta a spus că el își va continua activitatea în consiliul municipal și va fi alături de locuitorii capitalei. Mai mult, Ceban a spus că îl va aștepta zi de zi pe noul primar, cu începere de la ora 8.00.,

Eu voi alături de chișinăuieni și vom susține orice proiect economic și social, așa cum am făcut până acum. Îl voi aștepta zi de zi la Primărie, începând cu ora 8.00. Sper să nu întârzie, a spus Ceban..

Totodată, Ion Ceban a precizat că nu exclude că, peste un an, se va revedea cu Andrei Năstase, la următoarele alegeri ordinare pentru funcția de primar.

Citește mai departe