Connect with us

Reportaje

Moldovean convertit la islam

Publicat

pe

L-am căutat pe Anatolii cam o săptămână. A fost un exercițiu de răbdare. Aveam careva așteptări de la întâlnirea cu el. Mă gândeam că am să întâlnesc un bărbat în haine albe, care are alături soția cu văl și mulți copii. Nu-mi era prea rușine de faptul că am în cap un coș cu stereotipuri, anticipam momentul când aceste stereotipuri se vor sparge în cioburi. Totuși, urma să cunosc un moldovean converit la islam.

Credeți sau nu, dar așa și s-a întâmplat. Anatolii povestește că a crescut într-o familie „obișnuită”. Mergea împreună cu prietenii lui la sfințit pasca de Paște, pentru că așa făceau toți, mergea în cluburi și avea o viață obișnuită, care nu se deosebea cu nimic de viața multor dintre moldoveni.

Citiți continuarea pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Reportaje

Wonder Woman de Măgdăcești

Publicat

pe

La doar câteva zeci de kilometri de Chișinău, există sate care nu sunt conectate la apeduct și nu au canalizare. Există sate cu peste zece mii de locuitori fără drumuri practicabile. Explicația primarilor din aceste localități este simplă: nu sunt bani în bugetul local. Totuși, există în Republica Moldova și localități care se dezvoltă, chiar dacă haznaua satului este prea mică pentru necesitățile acesteia. Vorbim despre satul Măgdăcești, unde primara Liuba Cojocaru distruge stereotipul că „femeile nu pot fi politiciene și primare” și ne demonstrează că poți crea condiții decente de trai cu un pic de efort și imaginație.

Citiți continuarea și vedeți reportajul video pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG.

Citește mai departe

Diverse

Fotbalista Nr. 1 din Moldova: Rudele-i spuneau mamei că voi avea picioare strâmbe!

Publicat

pe

De către

Cu puțin timp înainte ca atenția microbiștilor să fie captată de Campionatul Mondial de Fotbal (masculin), care se desfășoară în Rusia, în Moldova, campionatul intern de fotbal feminin a tras cortina. Echipa Agarista-ȘS Anenii Noi a câștigat atât campionatul, cât și cupa, într-o finală unde CS Noroc a pierdut cu scorul de 2:1 (golurile fiind marcate de Liudmila Caraman și Tatiana Gherghelijiu, respectiv Daniela Mardari).

Vezi reportajul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe

Reportaje

VIDEO// Femeia de la volanul troleibuzului

Publicat

pe

De către

Maria are păr lung, împletit în două cozi groase prinse la ceafă, ca pe vremuri. Privește ferm și serios când vorbește și, doar în unele momente, schițează un zâmbet mai mult cu ochii, când își aduce aminte de soțul său, de prietene sau când vorbește despre dorința ei de a deveni șofer de troleibuz. Pentru că, într-adevăr, visa să conducă troleibuzul pe rutele din Chișinău, să mânuiască volanul mare al mașinii.

Vedeți reportajul integral pe REPORTAJE.MOLDOVA.ORG

Citește mai departe