Ion Andronache: „Creștinii au inventat dușmani și pericole, astfel dând sens luptei pentru apărarea familiilor”

Ion Andronache, vlogger la Ortodoxia – „pentru că așa trebuie”, se întreabă de ce mulți creștini au idealizat atât de mult familia și de ce au pornit o luptă pentru așa-zisa apărare a ei?

„Creștinii primari nu prea aveau dorința de a se cupla, mai ales de a se căsători oficial pentru a forma acea familie pe care creștinii de azi o apără. Majoritatea apostolilor care l-au cunoscut pe Hristos (nu doar din acei 12) nu aveau „familie”, adică nu erau căsătoriți și nici nu aveau copii. Pentru creștinii primari familia era ceva mai mult decât „mama, tata și copiii”, pentru ei familia însemna întreaga comunitate care credeau și îl mărturiseau pe Hristos…

De asemenea creștinii primari, mai ales cei care l-au cunoscut pe Hristos, după înălțarea Lui la ceruri, așteptau a doua venire a lui Iisus cât mai curând și nu își făceau mari planuri de cuplare și înmulțire. Ei cu toții așteptau sfârșitul lumii. Vedeți cum se sfârșește Noul Testament: „Vino, Doamne Iisuse!”

Astăzi, majoritatea creștinilor sunt speriați de apocalipsă și nu își doresc sfârșitul lumii. Respectiv au idealizat și instituția familiei care le dă un sens în această viață și îi leagă la maxim de cele pământești.

Concluzia: creștinii de azi s-au îndepărtat de mesajul Evangheliei. Ei nu mai au încredere în Hristos și chiar au frica de o posibilă întâlnire cu El. Iar pe Hristos l-au înlocuit cu chestii secundare, care au fost idealizate. Pentru a întări aceste idealuri noi, creștinii au inventat dușmani și pericole, astfel dând sens luptei pentru apărarea lor”, opinează Andronache, în contextul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiei care are loc la Chișinău, în perioada 14-16 septembrie, sub patronajul președintelui Igor Dodon.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.