Febra hemoragică Ebola a creat mai multe focare de infecţie în Africa. Metode de prevenire a infecţiilor

1619 cazuri de febră hemoragică Ebola, inclusiv 891 decese au fost depistate în Guineea (Africa de Vest), iar mai apoi şi în Liberia, Sierra-Leone și Nigeria, informează serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Febra hemoragică Ebola este o boală de origine virală, cu evoluție severă. Perioada de incubație este de 2-21 zile, rata mortalității este de 24 până la 89%. Această boală se poate transmite la om de la animale sau de la persoanele bolnave prin contact direct sau indirect cu sânge, salivă, mase vomitive, urină şi materii fecale.

În comunități focarele au apărut printre membrii familiei bolnavilor în timpul îngrijirilor medicale. De asemenea sunt expuşi riscului de transmitere a infecției lucrătorii medicali și persoanele, care au fost în contact cu bolnavii, cu membrii familiei lor sau cu decedații.

Se recomandă evitarea călătoriilor în țările endemice la febră hemoragică Ebola, precum Guineea, Liberia, Sierra-Leone și Nigeria, iar celor aflați în teritoriile statelor afectate să urmărească mesajele emise de autoritățile locale, să respecte regulile de conduită și igienă, precum şi a contactului direct cu posibili bolnavi reveniţi din zonele afectate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.