Dmitri Rogozin comentează de la Moscova decizia Curții Constituționale a Moldovei

Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, declarat persona non grata pe teritoriul R.Moldova, a comentat de la Moscova   decizia Curții Constituționale a Republicii Moldova privind introducerea termenului de „limba română” în Constituție. Oficialul rus a declarat că hotărârea Înaltei Curţi de la Chişinău nu l-a uimit.

„Ce ar trebui să ne mire? Din cei 6 membri ai Curții Constituționale din Moldova, 5 magistrați sunt români  în pașaport”, a scris pe pagina sa de Facebook Dmitri Rogozin.

De notat că şi preşedintele Igor Dodon a criticat dur decizia Curţii Constituţionale. Potrivit şefului statului, majoritatea absolută a populației consideră că vorbește limba moldovenească, iar denumirea de limba moldovenească este încetățenită de secole pe teritoriul țării noastre.

Reamintim că astăzi Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că deputații din Parlament pot introduce în Constituție termenul de „limba română”. Aceasta după ce a avizat pozitiv proiectul de modificare a sintagmei „limba moldovenească” din art 13 din Constituție, inițiat de 35 de deputați.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în R. Moldova pe 2 august 2017. Autoritățile de la Chișinău și-au argumentat decizia prin faptul că Rogozin și-a permis să dea aprecieri defăimătoare la adresa Republicii Moldova și, implicit, a cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul rus a avut aprecieri ofensatoare și la adresa autorităților țării noastre, acestea având un caracter denigrator și mincinos.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.