Preşedintele de onoare al PDM Dumitru Diacov susţine că, fără Vlad Plahotniuc, formaţiunea sa ar avea mai puţină prezenţă, „poate mai puţine comentarii în societate”, dar oricum ar exista. Totuşi, în opinia sa, cu Vlad Plahotniuc, care este un lider  puternic, partidul are un nou suflu.

Astfel, Dumitru Diacov a fost întrebat într-un interviu pentru Radio Europa Liberă „dacă nu ar fi domnul Plahotniuc lider, PD ar avea zile?”

„Eu cred că da. Poate mai puţină prezenţă, poate mai puţine comentarii. Eu cred că ce se întâmplă astăzi este că partidul are un nou suflu, este un lider nou, care doreşte ca partidul lui să se manifeste. Şi este un lucru care e bun”, a spus Diacov.

Totodată, acesta a spus că Vlad Plahotniuc este un lider puternic, este un lider activ. „Poate de partid încă nu a intrat în deplina funcţiune. Trebuie să-l ajutăm, trebuie să lucrăm împreună”, a adăugat el.

Totodată, Dumitru Diacov a lăsat să se înţeleagă că în opinia sa rolul PDM este mai important decât al lui Plahotniuc.

„Pentru mine este important rolul partidului în societate, în ţară, ce face partidul la guvernare, ce face partidul în teritoriu, cum sunt văzuţi oamenii partidului. Şi eu vreau să vă spun că avem mii de oameni care fac o treabă foarte bună. Şi partidul, ca entitate politică, are un rol extrem de important pentru republică”, a adăugat Dumitru Diacov.

Reamintim că Vlad Plahotniuc a fost ales preşedinte al PDM la 24 decembrie 2016 la Congresul formaţiunii, înlocuindu-l pe Marian Lupui, care şi-a depus mandatul de lider PDM.