Connect with us

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a căzut în timp ce voia să iasă dintr-o groapă cu nisip de pe terenul de golf, pe durata unei partide cu șeful de la Casa Albă, Donald Trump. Scena a fost surprinsă de elicopterul unei televiziuni care survola terenul de golf, relatează Business Insider.

Premierul japonez a fost surprins cum, după câteva lovituri cu crosa, se îndreaptă spre marginea gropii cu nisip.

În momentul în care pregătește să pună piciorul pe margine, se dezechilibrează și se rostogolește pe spate înapoi în groapă.

Preşedintele Statelor Unite se află într-un turneu de 11 zile în Asia, care a început, duminică, în Japonia. Incidentul a avut loc pe terenul de golf Kasumigaseki Country Club, la nord de Tokyo.

Este angajată în domeniul media încă din 1999. Timp de 14 ani, a fost reporter la Agenția de Stat Moldpres, apoi a lucrat la Flux și portalul Arena. Face parte din echipa Moldova.org din 2014.

Citește mai departe
Advertisement

Externe

Un om al străzii în vârstă de 52 de ani a obținut un loc la prestigioasa Universitate Cambridge

Un britanic în vârstă de 52 de ani care de mulți ani trăia pe stradă vânzând exemplare din ziarul “Big Issue” a fost acceptat la prestigioasa universitate britanică Cambridge, potrivit ziarului The Guardian preluat de Agerpres. Geoff Edwards va studia Literatura engleză.

Lectura, marea pasiune a lui Geoff descoperită cu ajutorul părinților săi în vremea când locuiau în Liverpool, l-a ajutat de-a lungul anilor să-și mențină moralul în lungile perioade în care și-a pierdut locul de muncă, a lucrat ocazional ca sezonier în agricultură, a fost în șomaj, a căzut în depresie și a rămas fără locuință.

“Nu pot spune că asta mi-am dorit dintotdeauna, pentru că nici măcar nu visam să ajung la universitate”, a declarat el ziarului britanic. El a recunoscut totuși că după ce a trăit atâta timp pe străzile din orașul Cambridge ‘este un privilegiu’ să poată trece dincolo de porțile universității.

Bărbatul a povestit că erau puține perspective de muncă în Liverpool, așa că a decis să plece la Cambridge, fără vreun gând însă să ajungă la facultate.

În Cambridge a locuit în mai multe cămine atunci când avea posibilitatea, sau pe stradă, adunând cărți din biblioteci sau din librării caritabile ca o modalitate de a scăpa de realitatea vieții sale precare.

Cu ajutorul unor organizații de binefacere, el a început să vână exemplare din ‘Big Issue’, un ziar având ca temă persoanele fără acoperiș care vor să se reintegreze în piața muncii și în societate.

Potrivit The Guardian, Geoff a început în urmă cu trei ani un curs la unul din colegiile din Cambridge, obținând note maxime la toate materiile, astfel încât tutorele său l-a îndemnat să încerce să obțină un loc la universitate, unde în cele din urmă a fost admis.

Citește mai departe

Externe

Cum arată prima trecere de pietoni 3D din România

Prima trecere de pietoni 3D din România a fost realizată în Buzău. Elevii Liceului de Arte din oraş au fost inspiraţi de desenele tridimensionale din Islanda şi şi-au dorit să pună în practică acest mecanism de oprire a şoferilor vitezomani din România.

Noua trecere de pietoni tridimensională realizată în Buzău a fost realizată de elevii liceului de artă din oraş, la îndemnul autorităţilor locale. Potrivit TVBuzău, după realizarea mai multor schiţe, elevii şi profesoara acestora au început să picteze trecerea, însă munca acestora nu a fost deloc uşoară.

”Este vorba despre un proiect inedit, e vorba de o idee venită de undeva de prin țările nordice unde Politia Rutieră, pentru a limita numărul de evenimente rutiere în zona școlilor, a implementat o trecere de pietoni 3 D, e vorba de fapt de o pictură 3 D pe asfalt care creează senzația, odată cu apropierea unei mașini, că este supraînălțată, astfel încât șoferii instinctual reduc viteza”, a declarat viceprimarul Buzăului Ionuț Apostu.

În cazul în care proiectul va avea succes la buzoieni, Primăria va dezvolta conceptul şi în alte zone intens circulate ale oraşului.

Citește mai departe

Externe

Accident tragic în Rusia. Scara unui bloc de 8 etaje s-a prăbușit cu tot cu locatari// VIDEO

Jurnaliștii raportează că cel puțin o persoana scoasa de sub daramaturi a fost declarata decedata.

Scara unui bloc cu 8 etaje s-a prăbușit astazi, în Ijevsk, oraş în centrul Rusiei, sub dărâmături rămânând mai mulţi locatari, anunţă agenţiile ruse de presă. Probabila cauza a prăbuşirii ar fi o explozie provocată de o acumulare de gaze.

Potrivit informaţiilor preliminare, două persoane au decedat, 32 de apartamente au fost distruse.

Deflagraţia s-a produs la etajul trei al blocului.

Presa rusă scrie că la primul etaj al casei ar fi existat un centru pentru copii. Nu se ştie dacă în momentul exploziei erau copiiîin acest centru. De asemenea, aici activa un magazin de bijuterii.

Citește mai departe

Ultimile Știri

Externe4 ore în urmă

Căzătură spectaculoasă a premierului Japoniei în timpul unei partide de golf cu Donald Trump// VIDEO

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a fost protagonistul unei căzături spectaculoase.

Externe4 ore în urmă

Un om al străzii în vârstă de 52 de ani a obținut un loc la prestigioasa Universitate Cambridge

Un britanic în vârstă de 52 de ani care de mulți ani trăia pe stradă vânzând exemplare din ziarul “Big...

Externe12 ore în urmă

Cum arată prima trecere de pietoni 3D din România

Prima trecere de pietoni 3D din România a fost realizată în Buzău. Elevii Liceului de Arte din oraş au fost...

Social13 ore în urmă

Un moldovean s-a prezentat la hotar cu un BMW înmatriculat în Anglia, dar a rămas temporar fără maşină

Un moldovean, care s-a prezentat la Leuşeni la volanul unui BMW înmatriculat în Anglia, a rămas temporar fără maşină. Aceasta...

Justiție15 ore în urmă

Gestionarea corectă a cazurilor de arest al persoanelor cu boli psihice

Ministerul Justiției a creat un grup de lucru interinstituțional pentru elaborarea mecanismelor legale și ajustarea cadrului normativ aplicabil în faza...

Externe15 ore în urmă

Accident tragic în Rusia. Scara unui bloc de 8 etaje s-a prăbușit cu tot cu locatari// VIDEO

Jurnaliștii raportează că cel puțin o persoana scoasa de sub daramaturi a fost declarata decedata.

Social17 ore în urmă

0 22 88 01 01 – Linia de informare pentru Referendumul local privind revocarea primarului municipiului Chișinău

În perioada 07 noiembrie – 22 noiembrie, alegătorii din capitală pot afla informații despre secția la care votează și procedura de vot,...

Advertisement

Opinii