Un ministru din Guvernul Filip, ameninţat cu moartea!

Ministrul Apărării Anatol Şalaru, exponent al Partidului Liberal în Guvernul Filip, a anunţat luni, 28 noiembrie, că primeşte mai multe mesaje în care este ameninţat cu moartea. Oficialul a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj primit de la „susţinătorii” săi în care se spune că va primi un glonț în spate.

Anatol Şalaru a menţionat că primeşte mai multe astfel de mesaje, dar că cel primit astăzi îi caracterizează pe oponenţii săi politici. „Un glonte in spate sau otravă in mâncare, asta au învățat, asta știu și asta fac acești indivizi”, a scris Anatol Şalaru.

Anatol Şalaru a fost implicat în mai multe schimburi de replici cu preşedintele nou ales Igor Dodon. Cei doi sunt oponenţi politici vehemenţi.

Subiectul discordiei au fost iniţial declaraţiile făcute de ministrul Anatol Şalaru privind necesitatea aderării Republicii Moldova la NATO. Faptul în cauză a fost criticat dur de Igor Dodon, care la rândul său, a declarat că ministrul Apărării „trebuie zburat din funcţie”, acuzându-l că încalcă Constituţia,care prevede neutralitatea ţării.

Ulterior, Igor Dodon a intrat în gura presei, după ce în luna octombrie a declarat la un post de televiziune că regiunea Crimeea, anexată în 2014 de Rusia, ar aparține rușilor, și nu Ucrainei.

Declarația lui Igor Dodon a stârnit atunci critica ministrului Apărării, Anatol Șalaru, care a comentat că după „recunoașterea Crimeei, lui Igor Dodon i-a rămas să recunoască Abhazia și Osetia”.

Anatol Şalaru l-a atenţionat pe Igor Dodon că din cauza declarațiilor „trăsnite” ale acestuia referitoare la Crimeea, dorința lui de a deschide piața rusa s-ar putea dovedi inutilă.

Ultimul conflict a avut loc săptămâna trecută. După ce ministrul Apărării a anunţat că a transmis o dispoziţie către toate unitățile Armatei Naționale dispoziția de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova. Dar nu cu ale noului preşedinte ales Igor Dodon, ci cu ale înaintașilor noștri:  cu portretele domnitorilor, eroilor naționali sau ale figurilor marcante ale culturii românești.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.