Ucraina a permis o vizita de documentare a diplomatilor straini pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene

Sefii reprezentantelor diplomatice ale tarilor-membre ale UE, SUA, Rusiei si Romaniei, acreditati in Republica Moldova, au efectuat, miercuri, 25 mai, o vizita de documentare a situatiei pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al Ucrainei, in cadrul vizitei la detasamentul de graniceri din Kotovsk, diplomatii straini s-au familiarizat cu particularitatile asigurarii securitatii frontierei ucrainene de stat pe segmentul transnistrean, precum si cu tehnologia regimului de control.

"Astfel, partea ucraineana a confirmat, inca o data, deschiderea si disponibilitatea de a colabora in problema intaririi controlului si securitatii la frontiera moldo-ucraineana", mentioneaza Serviciul de presa al MAE ucrainean.

Reprezentantii misiunilor diplomatice au salutat aceasta initiativa a partii ucrainene, dand o apreciere inalta eforturilor Ucrainei in vederea intaririi securitatii pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene.

Solicitat de AP FLUX, responsabilul Serviciului de presa al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene, Sergiu Teodor, a spus ca nu poate oferi detalii cu privire la acest eveniment. El a recomandat reporterului sa se adreseze consilierului in probleme politice al Ambasadei Ucrainei, Marko Sevcenko.

La randul sau, ministrul Reintegrarii, Vasili Sova, a declarat ca "nu a participat la acest eveniment si ca intentioneaza sa afle unele detalii maine dimineata (vineri – n. r.) de la oficialii care au vizitat segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. "Deocamdata, nu dispun de informatii la ce concluzii au ajuns oficialii straini care au fost miercuri in aceasta regiune", a conchis Sova.

La ora trimiterii stirii, Marko Sevcenko era inabordabil. // FLUX

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.