Trei martori, audiaţi la ÎCCJ, în dosarul de sechestrare de persoane al lui George Becali

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au audiat, luni, trei martori în dosarul în care omul de afaceri George Becali este judecat alături de bodyguarzii săi în legătură cu sechestrarea unor persoane.

Unul dintre martori, Sandu Geamănu, a descris evenimentele petrecute în ianuarie 2009, aşa cum i-au fost relatate de cei trei apropiaţi ai săi, care se presupune că au fost sechestraţi de bodyguarzii lui Gigi Becali.

Sandu Geamănu a declarat că cele trei părţi vătămate au fost bătute, sechestrate şi obligate să dea declaraţii scrise în legătură cu furtul maşinii, bodyguarzii acţionând la ordinul lui Gigi Becali.

"La un moment dat, a venit cineva din partea lui Gigi Becali cu un milion de euro ca să facem o înţelegere şi să determin părţile care îl acuză să dea declaraţii în favoarea lui, dar am refuzat", a declarat, luni, în faţa instanţei, Sandu Geamănu.

Instanţa a citat trei martori pentru termenul următor, ce a fost stabilit pentru data de 23 septembrie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai audiat şi pe 4 mai trei martori în acelaşi dosar.

George Becali a fost trimis în judecată pe 16 octombrie 2009, de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru sechestrarea persoanelor care i-ar fi furat autoturismul.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpaţii Ştefan Fănuş Dediu, Cătălin Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu şi Marcel Popa, instigaţi de George Becali, acţionând împreună şi folosind violenţa, au imobilizat trei persoane, pe care le-au transportat, împotriva voinţei lor, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice.

De asemenea, inculpaţii i-au obligat pe cei trei să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni.

"S-a mai reţinut, totodată, faptul că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi inculpaţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist", susţin anchetatorii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.