Traficanți de țigări, prinși cu tehnică antispionaj

Procurorii DIICOT și polițiști din Iași, Bacău și Vaslui au efectuat duminică 35 de percheziții, în cadrul unei acțiuni de amploare de destructurare a cinci grupări infracționale, care se ocupau cu contrabanda de țigări din Republica Moldova.

Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 — 2017, în zona Pieței Sfântul Ilie din municipiul Bârlad, au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfășurarea, în mod constant, de activități de primire, deținere, transport și vânzare de țigări de contrabandă aduse din Republica Moldova.

Anchetatorii români susțin că introducerea în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost găsite și ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete de contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept. De asemenea, au fost găsite 10 autoturisme pe care se va pune sechestru.

Totodată, 50 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul DIICOT — Biroul Teritorial Vaslui.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale a IGPR, acțiunea fiind derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

Pentru realizarea acțiunii au fost angrenate efective de aproximativ 200 de lucrători de poliție și jandarmerie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.