Sumarul proiectului SMURD II, transmis Comisiei Europene. Iată de ce ar putea beneficia Republica Moldova

România şi Republica Moldova vor transmite Comisiei Europene sumarul proiectului SMURD II, iar aceasta în termen de trei luni îl va examina. După aceasta Comisiei Europene îi va fi prezentat formularul de aplicare.

Factori de decizie din România şi Republica Moldova au discutat la Bucureşti despre sumarul proiectului și impactul transfrontalier al programului.

Conform proiectului, odată cu dezvoltarea Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcererare II, Republica Moldova va beneficia de 10 ambulanțe și 4 autospeciale de descarcerare.

Mai mult, urmează a fi lansate patru platforme de aterizare a elicopterelor în preajma spitalelor, iar două detașamente de pompieri din zonele transfrontaliere vor fi amenajate cu spații speciale intervențiilor SMURD.

Proiectul are drept scop salvarea oamenilor din situații de risc, prin acordarea primului ajutor calificat.

Datorită Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare lansat în Republica Moldova, în toamna anului 2014 a fost posibilă acordarea ajutorului persoanelor în 10 mii de cazuri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.