Renumitul Ilie Năstase: Mi-aş dori un referendum ca să scoatem din limba română cuvântul DA!

Vedeta tenisului românesc all-time, Ilie Năstase, care şi-a sărbătorit pe 19 iulie ziua de naştere, a recunoscut într-un interviu pentru Prosport că şi-ar dori un referendum prin care să scoată din limba română cuvântul DA.

“Mi-aş dori un referendum în care noi să scoatem din limba română cuvântul rusesc DA şi să-l înlocuim cu SI! Nu ştiu ce caută cuvântul DA în limba română!”, a declarat Ilie Năstase.

Fostul tenisman a spus că nu înţelege acest cuvânt şi poate dacă s-ar organiza acest referendum şi ceilalţi români ar gândi ca el şi ar opta pentru scoaterea acestuia.

„Mă deranjează treaba această, că ne iau de ruşi toată lumea, atunci când spunem cuvântul DA”, a explicat el.

Reamintim că Ilie Năstase este un fost jucător profesionist de tenis de câmp și unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 și 1973. Printre cele 58 de titluri la simplu, pe care Ilie Năstase le-a câștigat de-a lungul carierei sale, se numără și US Open în 1972, respectiv Roland Garros în 1973.

De notat că Ilie Năstase este pe jumătate moldovean. Mama sa, Elena, s-a născut in 1907 la Chişinău. Tatăl lui Ilie Năstase, Gheorghe, s-a născut în 1906, la Rm. Sărat, în judeţul Buzău. În 1925 a venit să lucreze ca paznic la Banca Naţională a României, sucursala de la Chişinău. În 1926, Gheorghe şi Elena s-au căsătorit, iar în 1946 la Bucureşti s-a născut Ilie Năstase.

Foto: Cancan.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.