Reconstituire grafică 3D a atentatului de la Nisa. Cum a intrat TIR-ul în mulţime// VIDEO

Sărbătoarea de Ziua Națională a Franței de la Nisa s-a transformat într-o baie de sânge în noaptea de 14 spre 15 iulie. Aceasta după ce un camion a intrat cu viteză în mulțimea adunată pentru a vedea focurile de artificii.

Bilanțul tragediei se ridică la peste 84 de morți și peste 100 de răniți. Autoritățile franceze precizează că numărul s-ar putea modifica, dat fiind faptul că multe dintre victime sunt în stare gravă.

Un individ a intrat în plin cu camionul în sute de persoane care asistau la spectacolul de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la ora locală 23.00. El a reuşit să parcurgă aproape 2 km până să fie ucis.

Martorii spun că şoferul mergea cu viteză şi în zig- zag pentru a lovi cât mai multe persoane.

În interiorul vehiculului au fost găsite numeroase arme şi grenade, potrivit Le Figaro.

Şoferul era un bărbat de 31 de ani, de origine tunisiană, care trăia în Nisa. Potrivit postului de televiziune francez BFM TV, atacatorul se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu pentru infracţiuni de natură teroristă.

“În momentul în care a fost împuşcat mortal de poliţie, el trăsese mai multe focuri de armă”, a subliniat, la rândul său, primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi.

O “grenadă inactivă” şi “arme lungi false” au fost de asemenea găsite în camion, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Site-ul rusesc Life.ru a făcut o reconstituire grafică 3D a atentantului de la Nise. Imaginile sunt cutremurătoare.

[youtube id=”Jx9UKy2eRoc”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.