Programul de activitate al Guvernului Filip// DOC

Programul de activitate al Guvernului Pavel Filip îl va avea la bază pe cel al Guvernului Streleţ şi va avea drept obiective pe termen scurt: înlăturarea riscurilor la adresa securității interne și externe a statului, stabilizarea sectorului bancar, sancționarea și combaterea fraudelor financiare, asigurarea unui echilibru între consolidarea fiscală sustenabilă și impulsionarea dezvoltării economice, precum și protejarea veniturilor cetățenilor.

Pe termen mediu, prioritățile Guvernului includ: sporirea bunăstării cetățeanului prin asigurarea unei creșteri economice incluzive și susținerea grupurilor vulnerabile ale societății, combaterea corupției, reformarea justiției și a instituțiilor de drept, care să garanteze supremația legii, reintegrarea țării, asigurarea accesului la educație și sănătate de calitate, sporirea calității serviciilor prestate cetățenilor, reducerea costurilor administrative și a decalajelor de dezvoltare între regiuni, precum și asigurarea securității economice, financiare și energetice a țării.

„Scopul final al actului de guvernare este un stat puternic, care să servească poporul. Un stat cu instituții corecte și drepte, care acționează în baza principiului transparenței și eficienței. Un stat unde funcționează legea, unde instituțiile de drept sînt depolitizate, unde justiția se face în interesul cetățeanului, iar banul public este cheltuit în interesul public. Un stat în care corupția și crima sînt efectiv combătute, iar prioritare sunt respectul pentru drepturile și libertățile omului, refacerea spiritului comunitar și întărirea solidarității. Pentru a reuși în acest angajament, vom apela la resurse profesionale”, se arată în Programul de guvernare.

//

Consultările prim-ministrului desemnat, Pavel Filip, cu reprez…Programul de guvernare va fi același ca și a fostului prim-ministru, Valeriu StrelețLive aici: https://www.privesc.eu/arhiva/65229

Posted by Privesc.Eu on 19 Ianuarie 2016

Program Guvern 20.01.2016

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.